Δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες στην Αιτή


Μια εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή που προκάλεσε το θάνατο σε τουλάχιστον 70.000 ανθρώπους, οι ελπίδες για την ανεύρεση ζωντανών μειώνονται, ενώ χιλιάδες τραυματίες συνεχίζουν να φτάνουν στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία, όπου η κατάσταση είναι τραγική...


"Παντού συναντάμε περιπτώσεις ανθρώπων με γάγγραινα. Προχωράμε συνέχεια σε ακρωτηριασμούς, γιατί δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε τίποτε", τόνισε ο Χανς Βαν Ντίλεν, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Οι εκκλήσεις για επείγουσα βοήθεια έχουν στόχο την αποφυγή μιας τεράστιας υγειονομικής καταστροφής: χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής, οι κίνδυνοι επιδημιών αυξάνονται κάθε λεπτό.

Ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει κάθε ημέρα, με τις αμερικανικές δυνάμεις να προβλέπουν ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τους διακόσιους χιλιάδες. Σύμφωνα με τον Καρόλ Ζοζέφ, υπουργό Αλφαβιτισμού της Αϊτής, 70.000 πτώματα έχουν ήδη ενταφιαστεί σε ομαδικούς τάφους. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 250.000 και οι άστεγοι το 1,5 εκατομμύριο. "Είναι σαν να έχει εκραγεί ατομική βόμβα", είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αϊτή Κένεθ Μάρτιν. 

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...