Μας έχουν… Καβαλήσει

Μας έχουν… Καβαλήσει
Οι οπαδοί της Καβάλας στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς την διοίκηση ότι θα πρέπει να βελτιώσει την πολιτική της στο θέμα του μάρκετινγκ και να επιστρέψει ο κόσμος της ομάδας στο γήπεδο. Παράλληλα ασκούν κριτική στους παράγοντες όπου επιτρέπουν ολόκληρες…αποβάσεις των οπαδών των άλλων ομάδων. Τα καράβια από Θάσο και τα πούλμαν από τα χωριά. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ετοιμάζονται να δώσουν το δικό τους πάρτι την Κυριακή στις εξέδρες του γηπέδου της Καβάλας, κάτι που είχαν κάνει νωρίτερα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ , του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Τα νούμερα που…χτυπάνε οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων δεν πέφτουν κάτω από 5.000 και το συγκεκριμένο γεγονός φαίνεται ότι έχει εξαγριώσει τους «κυανόλευκους» φιλάθλους.



Συγκεκριμένα οι οπαδοί  της Καβάλας ζητούν από την διοίκηση να σταθεί με μεγαλύτερη ευαισθησία στο θέμα προσέγγισης και επιστροφής των φιλάθλων στο γήπεδο όπου θα γίνει κατόπιν μελετημένου σχεδίου.Άλλωστε είναι χαρακτηριστικές οι συζητήσεις των φιλάθλων τόσο στα στέκια της πόλης όσα και τα οπαδικά forum.
Οι «αργοναύτες» αναγνωρίζουν ότι ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας έχει συρρικνωθεί ωστόσο ζητούν από τους διοικούντες να σταθούν με μεγαλύτερη θέρμη στο θέμα της επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο.
Οι «αλμυρές» τιμές στα εισιτήρια διαρκείας (όπως υποστηρίζουν οι φίλαθλοι) και η πολιτική της διοίκησης να μαζεύει όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς στο γήπεδο , έστω και αν είναι της αντίπαλης ομάδας, έχει προβληματίσει τους φίλους του συλλόγου.
Μάζευαν 20.000 και …καράβι από Θάσο
Οι παλιές φρουρές των οπαδών της Καβάλας επισημαίνουν ότι η ομάδα είχε χιλιάδες οπαδούς σε περιόδους όπου δεν είχαν…φανταστεί ομάδα σαν την φετινή.
Την δεκαετία του 70΄ η «κυανόλευκη» εξέδρα έζησε μεγάλες στιγμές και χαρακτηριστικά ήταν τα παιχνίδια με Ολυμπιακό το 1973 και Παναθηναίκό το 1977 όπου ο κόσμος ξεπερνούσε τις 20.000 και στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν οπαδοί της Καβάλας. Ωστόσο και την δεκαετία του 80΄ τα νούμερα ήταν μεγάλα και χαρακτηριστικό είναι ένα ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό όπου ο κόσμος έφτανε τους 17.000.
Ωστόσο και την δεκαετία του 90΄ η «κυανόλευκη» εξέδρα έζησε μοναδικές στιγμές όπως τα ματς με Παναχαϊκή (14.000 το 1998), με Πανηλειακό (12.000 το 1996) κλπ.
Οι …νοσταλγοί του παρελθόντος θυμούνται ότι οι εκάστοτε διοικήσεις ναύλωναν ακόμα και…καράβια από την Θάσο για να βρεθούν φίλαθλοι κοντά στην ομάδα Παράλληλα πολλά από τα χωριά του Νομού έβαζαν πούλμαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των «κυανόλευκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...