"ΝΕΑ ΑΡΧΗ Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ"!

"Το μέγεθος των προβλημάτων επιβάλλει να κάνουμε νέα αρχή, ή τώρα ή ποτέ», διεμήνυσε πριν από λίγο ο Γιώργος Παπανδρέου, προβαίνοντας στον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας. «Έφτασε η ώρα να κάνουμε την κρίση ευκαιρία», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε...

στο Ζάππειο Μέγαρο. Όπως υπογράμμισε, «ήδη κάναμε μεγάλες αλλαγές, δίνοντας παράλληλη μάχη στο μέτωπο της οικονομίας, μάχη εντός και εκτός Ελλάδας για να πείσουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι για ένα σχέδιο που δεν είναι μόνο λόγια, αλλά ένα υπεύθυνο σχέδιο».
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε πως έχουν γίνει και λάθη, λέγοντας πως «μόνο όταν δεν κινείσαι δεν κάνεις λάθη, μέγα σφάλμα είναι να μην κινείσαι, να μένεις στάσιμος». Επιπλέον, δεσμεύθηκε για ριζική αλλαγή στη φορολογία, για περιορισμό της φοροδιαφυγής και για περισσότερη φορολογική δικαιοσύνη.
«Παρά τις πελώριες δυσκολίες, σταθήκαμε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς. Το 2010 θα κάνουμε ‘ορθοπεταλιά’», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε ανάγκη ούτε να φύγουμε από το ευρώ ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά να διαμορφώσουμε μια νέα αξιοπιστία, ώστε ορθολογικά να ορίζουμε τις δικές μας τύχες».
Στο φόντο του διάχυτου προβληματισμού που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για το έλλειμμα συντονισμού μετά τη σκληρή εσωκομματική κριτική που δέχθηκε για τους χειρισμούς του ο υπουργός Οικονομικών, ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς σχετικά, παρείχε στήριξη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις υπουργών, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως «όταν παίρνουμε τελικές αποφάσεις, έχουμε υποχρέωση όλοι μας να τις υπηρετούμε, είναι χρήσιμες οι διαφορετικές απόψεις, αλλά μόνο στο στάδιο της διαβούλευσης».
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του κόμματος την Τετάρτη ήταν για τον ίδιο λόγο θυελλώδης, με πολλούς βουλευτές να κάνουν λόγο για «πασαρέλα» διαφωνιών υπουργών και στελεχών, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή τους στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης δεν σημαίνουν κάτι το ιδιαίτερο, είναι μόνον για την εκκίνηση, η οποία είναι θετική και σημαντική» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης. «Υπήρξαν καθυστερήσεις. Θα προτιμούσα να έχουν γίνει πιο γρήγορες κινήσεις» υπογράμμισε.
«Αυτά που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα υλοποιήσει γιατί τα ταμεία είναι άδεια» είπε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννος Παπαντωνίου και πρόσθεσε ότι η κατάσταση μοιάζει με το 93.
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεσα μέτρα. Όταν ο ασθενής είναι ετοιμοθάνατος δεν κάνουμε γιατροσόφια, εφαρμόζουμε άμεση θεραπευτική αγωγή», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος. Υπογράμμισε ότι «για θέματα όπως το ασφαλιστικό δεν χρειάζεται διάλογος, καθώς όλοι ξέρουμε ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν».
Για αναποτελεσματικότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση, επίσης μέσω του ΑΝΤ1, ο βουλευτής της Ν.Δ. Αργύρης Ντινόπουλος. «Με τη συμπλήρωση 100 ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εκπνέει πλέον ο χρόνος ανοχής του ελληνικού λαού», υπογράμμισε την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
«Ο χρόνος ανοχής εκπνέει επανέλαβε» μέσω ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. «Έχουν τρελάνει τον κόσμο με τα τέλη κυκλοφορίας, τις γονικές παροχές, το μπέρδεμα με την τιμή των τσιγάρων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ακόμα και στους κόλπους της κυβέρνησης επικρατεί αλαλούμ προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και του ίδιου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...