Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ



Η τρομοκρατική ενέργεια μπροστά στην Βουλή και στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, έδωσε την δυνατότητα σε διάφορους «δημοσιογράφους» να επιδείξουν τις αστείρευτες ικανότητές τους στο ρεπορτάζ. Αφού πήραν συνεντεύξεις από τους περιπτερούχους της περιοχής του Συντάγματος, αφού ανακάλυψαν αυτόπτες μάρτυρες, αφού μέτρησαν με ακρίβεια την απόσταση στην οποία εκσφενδονίστηκαν τα θραύσματα του κάδου απορριμμάτων, αφού περιέφεραν μπροστά στις κάμερες ως τρόπαια, κομματάκια από τον ίδιο κάδο, αποφάσισαν να ολοκληρώσουν το δημοσιογραφικό καθήκον τους με την γνωστή πια επίθεση στην αστυνομία.



Αυτή την φορά όμως η μπάλα πήρε και την Φρουρά του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Δεν υπήρξε, είπαν, συντονισμός ώστε να ειδοποιηθούν οι Εύζωνοι προκειμένου να απομακρυνθούν από την θέση τους για να μην τραυματιστούν. Οι «δημοσιογράφοι αυτοί θα πρέπει να πάνε ΤΩΡΑ στο Μνημείο και να ζητήσουν ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ συγγνώμη από τους φρουρούς του. Οι Εύζωνοι όχι μόνον ειδοποιήθηκαν από τον Διευθυντή της Αστυνομίας, αλλά οι δύο ΕΦΕΔΡΟΙ που έτυχε να είναι σκοπιά, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την θέση τους. Ο επικεφαλής μάλιστα της φρουράς δίνοντας μάθημα, σε όλους μας, για το πώς αντιλαμβάνονται οι στρατευμένοι νέοι την αυτοθυσία, την γενναιότητα αλλά και την αίσθηση του καθήκοντος, πήγε και στάθηκε και αυτός μεταξύ των δύο φρουρών. Με την στάση τους αυτή οι Εύζωνοι έδειξαν και στα «παιδιά» όπως τα αποκαλούν ορισμένοι, που καίνε την σημαία και τα φυλάκια στην πλατεία Συντάγματος και αλλού, πως δεν χρειάζονται κουκούλες για να γίνεις ήρωας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...