Στο μικροσκόπιο των αρχών, η έκρηξη έξω από τη Γραμματεία Τύπου

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που σημειώθηκε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα έξω από τη Γ.Γ Τύπου, στη διασταύρωση των οδών Πάντου και Φραγκούδη στην Καλλιθέα, και από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μηχανισμός ήταν παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή και την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς", ενώ της έκρηξης στη Γραμματεία Τύπου προηγήθηκαν -10 λετπά νωρίτερα- προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστων σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς. Η έκρηξη σημειώθηκε στο πίσω μέρος του υπουργείου που βρίσκεται η είσοδος του πάρκινγκ. Ο μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος  και σημειώθηκαν υλικές ζημιές.


Όπως έχει αναφερθεί έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν φθορές στις ψευδοροφές, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δύο καταστήματα που βρίσκονται κοντά. p>Σημειώνεται πως η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Στην περιοχή βρέθηκαν λίγη ώρα μετά την έκρηξη συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τη διεξαγωγή ερευνών και τη συλλογή στοιχείων.
Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος "Πρόκειται γιαιτ η γνωστή πρακτική ορισμένων θρασύδειλων που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τη δημοκρατία", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ την εκτίμηση ότι η εγκληματικότητα θ΄αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσα στους επόμενους μήνες, εξέφρασε μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας. Συστράτευση του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας κατά της τρομοκρατίας, καθώς και εφαρμογή μέτρων σε αυτή την κατεύθυνση, ζήτησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Νίκος Δένδιας. "Ο κ. Χρυσοχοΐδης στη δεύτερη θητεία του ως αρμόδιος υπουργός για τη δημόσια τάξη δείχνει πιο δυσκίνητος και φοβισμένος από την πρώτη φορά", σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης. Εν τω μεταξύ, φάρσα αποδείχθηκε το πρωινό τηλεφώνημα αγνώστου σε τηλεοπτικό σταθμό για ύπαρξη βόμβας στο ξενοδοχείο Χίλτον, εξαιτίας του οποίου έκλεισε το κέντρο της Αθήνας (οι οδοί Βασ. Σοφίας και Μιχαλακοπούλου) για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...