ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ

Του Σταύρου Μαρίνη 
Τελικά σε αυτή την ζωή κρίνεσαι περισσότερο για πράγματα που δεν έκανες παρά για όσα έχεις κάνει. Δεν εξηγείται αλλιώς η υπέρμετρη αισιοδοξία που έχουν κάποιοι ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα αλλάξει την χώρα προς το καλύτερο όταν τα δείγματα των 100 πρώτων ημερών μιλάνε για μια από τα ίδια. Δεν είδαμε κανέναν μεγαλοεργολάβο να πληρώνει ενώ είδαμε χιλιάδες μικρομεσαίους να καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα των golden boys της ΝΔ. Δεν είδαμε κανέναν να διώκεται ποινικά για τα εκ ευρώ που κατασπαταλήθηκαν και κυρίως δεν βλέπουμε καμιά μέριμνα για τους χιλιάδες ανέργους ενώ αντίθετα κάθε μέρα η λίστα μακραίνει.



Αντίθετα είδαμε μια σπουδή να πάρουν ιθαγένεια χιλιάδες λαθρομετανάστες που ζουν στην χώρα μας. Να νομιμοποιηθούν επειδή μένουν πολλά χρόνια εδώ αλλά να πάρουν ελληνική ιθαγένεια; Οι Έλληνες στο εξωτερικό έκατσαν δεκαετίες με συγκεκριμένη εργασία, τόπο διαμονής και κάποιοι ακόμα δεν έχουν πάρει και εδώ να τους κάνουμε όλους. Να τους δώσουμε και το δικαίωμα να ψηφίζουν για να δούμε και δικούς τους βουλευτές που ίσως σκέφτονται λιγότερο ανθελληνικά από τους 300 που ήδη υπάρχουν!!! Σίγουρα δεν είμαι ξενοφοβικός και μάλιστα δεν θα έκρινα ποτέ κάποιον από το χρώμα ή την Φυλή του όμως για εμένα όλοι ίδιοι πρέπει να είμαστε μόνο απέναντι στους Νόμους. Γιατί και πιστεύω ότι όλες οι Φυλές δεν είναι ίδιες και φυσικά δεν παράγουν τον ίδιο πολιτισμό και κυρίως πιστεύω ότι η ενσωμάτωση σε μια κοινωνία δεν μπορεί να γίνει με ένα χαρτί ιθαγένειας ή με τους φόρους που θα πληρώνει κάποιος προς το Κράτος. Επίσης θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο να δίνεται σε ανθρώπους γειτονικών Κρατών που έχουν εκφράσει εδαφικές διεκδικήσεις και που παλιότερα έχουν πάρει ολόκληρες περιοχές της Πατρίδας μας. Μάλιστα θεωρώ ότι σε τέτοια εθνικά θέματα θα έπρεπε να ερωτηθεί και ο "κυρίαρχος" λαός με ένα δημοψήφισμα αλλά φαίνεται η δημοκρατικότητα κάποιων είναι μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Δεν ξέρω εάν διαβάζομαι υπερβολικός αλλά θεωρώ ότι μπαίνουμε σε περιπέτειες , ήδη οι ξένοι στην χώρα μας είναι πάρα πολλοί και δεν τους αντέχει η διαλυμένη οικονομία μας. Με τέτοιους Νόμους όλο και περισσότεροι ξένοι θα θέλουν να έρθουν και να μείνουν στην χώρα μας φέρνοντας τα δικά τους ήθη και έθιμα. Και δεν θα έρθουν φυσικά Γερμανοί, Γάλλοι ή Ελβετοί να μείνουν εδώ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ήδη προχωράμε σε μια πληθυσμιακή διαμόρφωση που θα έχει μόνο επιπτώσεις χωρίς κανένα όφελος. Άλλωστε τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια και έχουν μολύνει έναν πολιτισμό που έδωσε τα φώτα του σε όλον τον κόσμο. Και επειδή ο Πολιτισμός δεν είναι μόνο παρελθόν όπως πιστεύουν κάποιοι η σημερινή εικόνα της Χώρας μας είναι οικτρή. Δεν θα χαϊδέψουμε τα αυτιά κανενός  δεν παράγουμε σήμερα τίποτα νέο. Όλα τα παίρνουμε από το εξωτερικό. Η μουσική μας , οι λογοτέχνες μας, η παιδεία μας , τίποτα δεν μας κάνει να ξεχωρίζουμε θετικά. Και για αυτό έχουν ευθύνη όσοι κυβερνάνε τον τόπο , αλλά και εμείς που τους ανεχόμαστε. Εάν θεωρείτε κύριοι ότι είμαστε ίδιοι με τους Τούρκους ή τους Αλβανούς ή ότι πρέπει να γίνουμε λυπόμαστε. Εμείς θεωρούμε ότι όσο και να μοιάζουμε δεν θα γίνουμε ίδιοι μπορεί να είμαστε ανάξιοι απόγονοι λαμπρών προγόνων αλλά ακόμα μέσα στα γονίδιά μας υπάρχουν αυτά του Λεωνίδα, του Πλάτωνα, και δεκάδων άλλων λαμπρών προγόνων. Αυτή την Ιστορία που κάποιοι θέλουν να την ξεχάσουμε πρέπει να ξαναθυμηθούμε γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος είπε ότι δεν λύνεται κόβεται και εμείς πρέπει να κόψουμε τις επαφές μας με πολιτισμούς που όχι μόνο δεν μας αρμόζουν αλλά είναι ενάντια και στον ίδιο τον άνθρωπο. Γιατί όσο και να θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι όλοι είναι ίδιοι δεν θα το πετύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...