ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ;

Του Σταύρου Μαρίνη 

Όταν θεωρείς φυσιολογική ώρα για να κοιμηθείς τις 6 ή 7 τα ξημερώματα τότε μάλλον έχεις υπερβεί κάποια όρια. Τα όρια του καθωσπρεπισμού , της υπευθυνότητας για την καινούργια αυγή που θα δεις με μισό μάτι και κυρίως της "φυσιολογικής" και "ήρεμης" ζωής που μας θέλει να κοιμόμαστε νωρίς για να αποδίδουμε καλά στην δουλειά μας την επόμενη μέρα. Πολύ απλά πράγματα που μας έλεγαν από την παιδική μας ηλικία και που ακόμα δεν έχουμε πειστεί για την χρησιμότητά τους. Μάλιστα όλες αυτές οι πληροφορίες για τον ύπνο που σε τρέφει μόνο όμως όταν κοιμάσαι τις βραδινές ώρες πέρασαν και δεν μας ακούμπησαν.


Έτσι νωρίς για εμάς είναι όταν το ρολόι δείχνει 2 όταν άλλοι κοιμούνται από τις 12. Με όλους αυτούς λοιπόν εμείς τι έχουμε να πούμε; Να τους πούμε ότι είμαστε λάθος και αυτοί οι σωστοί; Να τους εξηγήσουμε τι σημαίνει για εμάς η νύχτα; Να τους θεωρούμε σωστούς και ηθικούς όταν κάνουν πολύ μεγαλύτερα εγκλήματα από το δικό μας αρκετές φορές άσκοπο ξενύχτι; Ή μήπως να τους διηγηθούμε τις ατέλειωτες νυχτερινές μας περιπέτειες μπας και "ψαρώσουν" και μας αφήσουν να συνεχίσουμε την "καταστροφική" μας πορεία; Αυτά τα διλήμματα  για το πως να αντιμετωπίσω όλους αυτούς που με ρωτάνε με απορία "Μα καλά δεν βαρέθηκες;" Η απάντηση είναι ότι και 1,5 χρόνο που κοιμόμουνα γύρω στις 2 αλλά και τώρα που κοιμάμαι στις 4, 5, 6, 7 και βάλε μπορεί να βαριόμουνα ή και να βαριέμαι αλλά αυτό δεν αφορά ούτε το blog αλλά ούτε και αυτούς που ρωτάνε έτσι επιφανειακά και βγάζουν αμέσως τα "λογικά" συμπεράσματά τους. Οι εύκολες απαντήσεις για μένα ήταν άγνωστες και θα παραμείνουν και φυσικά δεν θα απολογούμαι για συνήθειες τις οποίες εάν βλάπτουν , βλάπτουν μόνο τον εαυτό μου και κανέναν άλλο. Συγγνώμη για το κείμενο αλλά κάποιες φορές η κριτική κάποιων είναι όπως να σε πυροβολούν με σαρανταπεντάρι εξ επαφής. Η διαφορά είναι μόνο στον θάνατο , ο φυσικός σίγουρα είναι λιγότερο επώδυνος από την θλίψη που σου προκαλεί η γνώμη που έχουν για σένα πρόσωπα που αγαπάς...............  Άλλωστε θα "κοιμηθούμε" μια και καλή και σίγουρα κανείς μας δεν ξέρει το πότε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...