Ομιλία Ιερώνυμου για την οικονομική κρίση

Σε ημερίδα με θέμα «Για μια Οικονομία με ανθρώπινο πρόσωπο», την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μίλησε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως για να βγούμε από την κρίση πρέπει να κάνουμε την κριτική μας και να επιστρέψουμε στο δρόμο του Θεού.

«Όλοι μιλάμε για την κρίση αλλά αν σηκώσουμε την κουρτίνα θα δούμε τα ίδια πρόσωπα» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος ενώ πρόσθεσε «ντρεπόμαστε να πούμε ότι έχουμε κρίση της εποχής μας και μιλάμε για οικονομική», συμπληρώνοντας πως υπάρχουν πολλές κρίσεις αλλά όλες ξεκινούν από την πνευματική.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών αλλά και στο ρόλο της Εκκλησίας, απάντησε σε όλους όσοι κατακρίνουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας για τους μετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά: «εμείς δεν φέραμε τους ξένους, αλλά δεν είναι και ο ρόλος μας να τους διώξουμε. Όταν όμως χτυπήσουν την πόρτα μας πρέπει να τους δώσουμε ένα πιάτο φαγητό γιατί αυτό είπε ο Χριστός».

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι αφορμή για την κρίση που βιώνουμε είναι η απομάκρυνσή μας από το Θεό και δήλωσε βέβαιος πως «όταν το καταλάβουμε αυτό θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...