ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 2.000 ΜΟΝΑΔΕΣ...

Στο υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001 εκτινάχθηκε το spread των ελληνικών ομολόγων, ενώ για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2009 ο Γενικός Δείκτης ισορροπεί στις 2.000 μονάδες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, σήμερα το... πρωί, το spread στα 10ετή κρατικά ομόλογα σημείωσε ιστορικό ρεκόρ, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, σκαρφάλωσε έως τις 311 μονάδες βάσης (3,11%), ενώ μεσούσης της κρίσης, το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 306 μονάδες. Η διαφορά απόδοσης έναντι των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων στα τριετή ομόλογα ανήλθε έως τις 405 μονάδες βάσης (4,05%) και στα διετή ως τις 393 μονάδες. Στα πενταετή, η διαφορά έφθασε μέχρι τις 358 μονάδες.


Το ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) για τα ελληνικά 5ετή ομόλογα διαμορφώνεται επίσης σε νέο ιστορικό υψηλό, στις 358 μονάδες βάσης.
Βουτιά και στο χρηματιστήριο
Αντίστοιχα απαισιόδοξη είναι η εικόνα στο χρηματιστήριο, καθώς για πρώτη φορά Απρίλιο του 2009 ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου «έσπασε» το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων, ενώ οι απώλειες ξεπερνούν ακόμα και το 3%, ενώ για τις τραπεζικές μετοχές οι απώλειες ξεπερνούν το 5%.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...