ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ : ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ



Η αρχή της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα βρίσκει την σοσιαλιστική κυβέρνηση του κ.  Παπανδρέου να συμπληρώνει στο τιμόνι της χώρας μας 100 ημέρες διακυβέρνησης. Αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν σοβαρές εταιρείες δημοσκοπήσεων και έθεταν το απλό ερώτημα στους πολίτες: «πείτε ένα συγκεκριμένο έργο της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.», είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπήρχαν απαντήσεις. Τα περίφημα πέντε πρώτα νομοσχέδια που είχαν έτοιμα και διατυμπάνιζαν προεκλογικώς, φαίνεται ότι δεν είχαν ποτέ ετοιμαστεί. Αντιθέτως όμως υπήρχε σημαντική προεργασία στο πως θα παρουσίαζαν την κατάσταση της οικονομίας μας ως τραγική με σκοπό να καρπωθούν πολιτικά οφέλη. Όμως οι «κουτόφραγκοι» της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρήκαν την ευκαιρία που γύρευαν για να μας επιβάλλουν τις απόψεις τους. Έτσι, χωρίς σοβαρό λόγο, βιώνουμε την παροιμία: εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι.
Τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τις πρώτες εκατό ημέρες της σοσιαλιστικής παλινόρθωσης αφορούν κυρίως την οικονομία και τους (λαθρο)μετανάστες. Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν υπάρχει καμία συνέπεια μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικής πρακτικής.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Είμαστε πτωχοί και δεν το ξέρουμε;                                                                                           --Δεν υπάρχει κάποιος Χριστιανός εκεί στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μας πει την αλήθεια; Έχουμε πτωχεύσει, πτωχεύουμε ή θα πτωχεύσουμε; Γεγονός είναι ότι η οικονομία μας δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν είμαστε η εξαίρεση. Η Γαλλία , η Ιταλία, η Ισπανία δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. Όμως η εξάρτησή της οικονομίας μας από συγκεκριμένους οίκους αξιολόγησης, που κατά «σύμπτωση» ελέγχονται από τον κ. SOROS, γνωστό για τις σχέσεις του με θέματα ναρκωτικών, με επενδύσεις σε ακίνητα στην χώρα μας, μεγαλέμπορο της πράσινης ανάπτυξης και ομοτράπεζο του κ. Παπανδρέου, δεν είναι τίποτα άλλο από μία καλοστημένη κομπίνα. Αν πράγματι βρισκόμαστε σε τόσο τραγική κατάσταση, γιατί οι «καθηγητές» Moodys, Fitch και τα άλλα τα «παιδιά», ο Bernard Madoff, ο George Soros μας βάζουν τιμωρία να στεκόμαστε όρθιοι στο ένα πόδι; Τόσο πολύ μας αγαπάνε; Μήπως λοιπόν θέλουν να μας πείσουν ότι χανόμαστε και ότι αυτοί, αν τους κάνουμε τα κέφια, θα μας σώσουν;
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ;                                
--Η μέχρι παρεξηγήσεως εμμονή πολλών κυβερνητικών σε νεφελώδεις οραματισμούς και ομιχλώδεις αναζητήσεις για την επίλυση του προβλήματος των (λαθρο)μεταναστών. Αποφάσισαν λοιπόν να ονομάσουν Έλληνες 250.000 μετανάστες, δίνοντάς τους μάλιστα και δικαίωμα ψήφου, επειδή οι αφελείς πιστεύουν ότι, έτσι ως δια μαγείας το πρόβλημα θα επιλυθεί. Αυτή είναι η κοσμοθεωρία τους, αυτή είναι η πολιτική τους. Την ίδια τακτική εφάρμοσαν για να αντιμετωπίσουν τον υπερπληθυσμό στις φυλακές. Αφήνουν πλέον ελεύθερους τους βαρυνόμενους με κακουργήματα, διότι δεν υπάρχει χώρος στις φυλακές(!) επειδή έχουν γεμίσει από εκείνους που θα «βαφτίσουν» Έλληνες. Και τα μυαλά στα κάγκελα!!!                                                                                     Ψήφο λοιπόν στους "ομογενείς και αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα" υπόσχεται το ομώνυμο - πλην ψευδεπίγραφο - "Σχέδιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας" του κυρίου Ραγκούση, υπουργού Εσωτερικών, Α.ΗIA. Στην πραγματικότητα το "Σχέδιο" αυτό, σε συνδυασμό με τον "Καποδίστρια-2", δίνει ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια την χαριστική βολή.  Ο κύριος Ραγκούσης, που διετέλεσε και δήμαρχος, προσπαθεί με πείσμα να αλλοιώσει την σύνθεση του εκλογικού σώματος.  Όταν όμως αντιληφθεί το τραγικό λάθος του, όπως συνέβη προ ετών και στο Βερολίνο, όπου χάρη σε πολλές μεθοδεύσεις δεν εξελέγη τούρκος δήμαρχος, θα είναι πλέον αργά.  Όχι μόνον για τον ίδιο.  Αλλά και για την ελληνική αυτοδιοίκηση και για την ελληνική κοινωνία, που δεν θα μπορεί να ελπίζει ούτε στην εκ νεκρών ανάσταση.  Γιατί μόνον 200 "νόμιμοι και μακροχρόνια διαμένοντες στην Ελλάδα" ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί, αν μεταδημοτεύσουν στο Αγαθονήσι (ή και σε άλλους ακριτικούς Δήμους και Κοινότητες της αχανούς Ελληνικής μεθορίου) θα έχουν πάρει στα χέρια τους την σφραγίδα και την σημαία και την καμπάνα και τα κλειδιά και τα ...σώβρακα πάντων και πασών!  Και υπ' αυτή την έννοια είναι ιστορική η "νομοθετική πρωτοβουλία" του κυρίου Ραγκούση:  καταργεί - αχρηστεύει τις κερκόπορτες!  Ανοίγει διάπλατα την κεντρική πύλη (και όχι μόνον αυτή), και διαλαλεί: "Περάστε κόσμε!" 
Διεκδικούμε ισότητα με τους μετανάστες!!
Αυτά ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών Α.Η.ΔΙΑ, ενώ ο ταλαίπωρος κ. Χρυσοχοΐδης είπε επί λέξει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο: «απασχολούνται καθημερινά 14.000 αστυνομικοί οι οποίοι περιθάλπουν και διεκπεραιώνουν τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων» ( των μεταναστών). Από την άλλη μεριά μόνο σε τρεις ημέρες (21-24-26/12/09) σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου προστασίας του πολίτη συνελήφθησαν για διάφορες εγκληματικές ενέργειες 37 άτομα. Εξ αυτών 31 αλλοδαποί και 6 Έλληνες. Διερωτώμαι τι θα αλλάξει στην σκληρή πραγματικότητα αν βαφτίσουμε 250.000 ως Έλληνες. Η μόνη διαφορά θα είναι η απατηλή εικόνα που θα προκύψει στον χαρακτηρισμό των περισσοτέρων εγκληματιών ως ημεδαπών.
Στην ίδια ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε: «Σε ένα μήνα θα τοποθετηθούν, σε κάποια αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, δηλαδή παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς, οι οποίοι θα μεταφέρουν στα αστυνομικά τμήματα και θα διεκπεραιώνουν υποθέσεις μεταναστών, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι. Οι άνθρωποι αυτοί θα χτίσουν σχέσεις μέσα από τα δίκτυα των μεταναστών, έτσι ώστε να βελτιώνεται η πρόσβασή των μεταναστών στις υπηρεσίες της αστυνομίας και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου». Είμαι όμως υποχρεωμένος να συμπληρώσω κάτι πολύ σημαντικό. Διαπολιτισμικοί μεσολαβητές θα προσληφθούν σε ένα μήνα και 14.000 αστυνομικοί εξυπηρετούν μετανάστες. Μήπως όμως πρέπει κάποιος από την κυβέρνηση να μεριμνήσει και για ελληνοπολιτισμικούς γιατρούς, νοσοκόμες, δικαστές κλπ για την εξυπηρέτηση αυτών που έχουν την τύχη ή την ατυχία να μην είναι μετανάστες; Έτσι για να περηφανευόμαστε εμείς οι Έλληνες ότι έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους μετανάστες.
Καλή χρονιά με υγεία για όλους τους ανθρώπους και καλά μυαλά στους κυβερνήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...