«Λάθος μας», λέει τώρα ο Γιώργος κατόπιν κατακραυγής

Μετά τη γενική κατακραυγή για το χαράτσι με τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, που πλήττει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, η κυβέρνηση κάνει όπισθεν ολοταχώς, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να αναγνωρίζει ότι έγινε λάθος, που θα διορθωθεί...
«Η κυβέρνηση ακούει τους πολίτες και αναγνωρίζει τα λάθη της, όπως με τα τέλη κυκλοφορίας. Δεν είχαμε επαρκή χρόνο διαβούλευσης για να εντοπίσουμε τις κατηγορίες που αδικούνται», είπε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους στο μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις γιορτές.
Προς διόρθωση


Τόνισε ότι θα διορθωθούν τα λάθη, η διόρθωση θα γίνει σίγουρα για τα τέλη του 2011, άφησε όμως να εννοηθεί ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια η διόρθωση να περιλαμβάνει και τα τέλη του 2010, που ήδη πληρώνονται. Λίγο νωρίτερα σε άλλο πηγαδάκι στενοί συνεργάτες ομολογούσαν ότι η επιβολή αυξημένων τελών ήταν «λάθος» της κυβέρνησης και παρέπεμπαν σε σχετικές ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει το υπουργείο Οικονομικών για το πώς θα διορθωθεί το «λάθος».
Είναι σαφές ότι αυτή η στροφή της κυβέρνησης διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού αφήνει ακάλυπτους τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου και Τίνα Μπιρμπίλη, που είχαν κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις προ διμήνου, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και δεν είχαν προβεί σε διορθωτικές κινήσεις από τότε, παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί και στην ίδια την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Αργησαν
Δείχνει όμως και την έλλειψη αντανακλαστικών του ίδιου του πρωθυπουργικού επιτελείου, καθώς κι αυτό από τότε είχε γίνει δέκτης των αντιδράσεων, αλλά αδράνησε και τις υποτίμησε. Θυμίζουμε ότι σε μια συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είχε πάρει τον λόγο και είχε πει στους δύο υπουργούς τη χαρακτηριστική φράση «κρατάτε το χαράτσι και καταργείτε την απόσυρση», ζητώντας να επανεξεταστεί το θέμα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...