Κόντρα στη Βουλή για τα Stage



Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να είναι το θέμα των Stage.


Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και στη Βουλή όπου υπήρξε οξύτατη πολιτική σύγκρουση  μεταξύ του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδου, του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και του πρώην υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των Stage και ανακοίνωσε πως σύντομα θα φέρει τροπολογία στη Βουλή ώστε οι εργαζόμενοι με Stage να μπορούν να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εργαζομένων ορισμένου χρόνου που θα καλύψουν τα κενά που θα υπάρξουν στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο από την αποχώρηση των εργαζομένων με Stage.

Είπε επίσης πως στους διαγωνισμούς που θα γίνουν από το 2010 έως το 2012 για τακτικό προσωπικό θα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα στα οποία θα συνυπολογίζεται η εμπειρία.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση στις αρχές του χρόνου θα φέρει νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η εργασιακή σκλαβιά δεν μπορεί να παραμείνει. «Ή θα καταργήσουμε τους νόμους της ζούγκλας ή θα τους αφήσουμε, δεν μπορεί να είναι ηθικά τα Stage στον ιδιωτικό τομέα και ανήθικα στο δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, χαρακτήρισε την απόφαση «πρότυπο κοινωνικής αναλγησίας και υποστήριξε ότι τα Stage τα θεσμοθέτησε το 1007 το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...