ΘΕΜΑ NEWSIT: Σαρώνει η γρίπη στα στοιβαγμένα κρατητήρια


Το NewsIt.gr μπήκε στα κρατητήρια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και σας παρουσιάζει αποκλειστικές εικόνες.
Την γρίπη φοβούνται περισσότερο οι αστυνομικοί, παρά μια...απόδραση!
Και αυτό γιατί φρουρούν κρατητήρια που στοιβάζουν για μήνες, και σε ελάχιστα τετραγωνικά, υπεράριθμους κρατουμένους...
άγνωστης υγειονομικής κατάστασης, χωρίς δυνατότητα στοιχειώδους καθαρισμού και κυρίως, χωρίς κανείς να έχει μεριμνήσει για να εμβολιαστούν !

Όπως σας αποκαλύπτει σήμερα το NewsIt.gr, στα περισσότερα κρατητήρια της χώρας, η γρίπη μπορεί να κάνει…χορό, αλλά κανείς να μην το ξέρει!


Σε κελί 3 κρατουμένων, μόλις 8 τετραγωνικών, συνωστίζονται 16 κρατούμενοι, κυρίως μετανάστες που προσπάθησαν να μπουν στην χώρα χωρίς τα επίσημα έγγραφα. Δηλαδή, ο καθένας στριμώχνεται σε μισό τετραγωνικό!

«Τα κρατητήρια του Αερολιμένα έχουν 9 κελιά, τα περισσότερα είναι των 2 ατόμων. Συχνά σε αυτά τα 6-7 τετραγωνικά πρέπει να βάλουμε και 19κρατούμενους! Και όσο για την γρίπη; Εδώ έχουν ψώρα και φυματίωση, από γρίπη λέτε να γλυτώσουν;» λέει στο NewsIt.gr o Bαλάντης Χάχαλης, αστυφύλακας στην Διεύθυνση του Αερολιμένα, και πολλές φορές σκοπός σε αυτά τα κελιά.

«Στους χώρους αυτούς δυστυχώς η πραγματικότητα δεν ξέρει από κανόνες… υγιεινής » προσπαθεί να εξηγήσει ο εκπρόσωπος του σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Αντώνης Λιακόπουλος «...για να χωρέσουν όλοι, κοιμούνται στρωματσάδα σε βάρδιες των 2 ωρών! Σκεφτείτε τι γίνεται στις τουαλέτες. Είναι γνωστό ότι το περασμένο καλοκαίρι, σε αυτά τα κρατητήρια του αεροδρομίου, «φιλοξενήθηκαν» κάποια στιγμή…272 άτομα!».

Αν και υπάρχει σαφής οδηγία των υπουργείων για προαιρετικό εμβολιασμό των κρατουμένων των φυλακών, στα κρατητήρια μάλλον οι υπεύθυνοι θεώρησαν ότι αρκούσε να…φυλακίσουν την γρίπη πίσω από τις μπάρες!

«ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ»

«Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν υπάρχει καμία οδηγία για εμβολιασμούς σε κρατούμενους» λέει στο NewsIt.gr o αντιπροέδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής Γερακαράκος Γρηγόρης, ο οποίος εξηγεί ότι αν και για τους αστυνομικούς έχει δόθηκε η γενική οδηγία εμβολιασμού, όπως ισχύει και τους υπόλοιπους πολίτες, «...για τους αλλοδαπούς όμως, αφήνουν εμάς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα! Πραγματικά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και εμείς, αφού μπορεί ήδη πολλοί να έχουν νοσήσει, όμως στις κατά τόπους διευθύνσεις δεν υπάρχουν κλιμάκια γιατρών – όπως πχ στα κεντρικά- προκειμένου να κάνουν διάγνωση κρούσματος, ή να παρέχουν κάποια ιατρική εξυπηρέτηση».

Όσο για γάντια, μάσκες και αντισηπτικά; Πολλοί αστυνομικοί περιγράφουν ιστορίες...παρακαλετών σε γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων, ώστε να τους παραχωρήσουν τα απαραίτητα. Αλλιώς, από την τσέπη τους!

Κρατητήρια Β.Ελλάδος: κατά δεκάδες στριμώχνονται για μήνες σε μικρά κελιά, χωρίς δυνατότητα εξαερισμού ή προαυλισμού

Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται για κρούσματα γρίπης Α στα κρατητήρια της Μακεδονίας, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν –όπως έχει ήδη έχει φανεί από τις γενικότερες καταγραφές- την εξάπλωση του ιού.

Το ΝewsIt.gr σας παρουσιάζει φωτογραφία από κρατητήριο της Βορείου Ελλάδος.
Εκεί, όπως και σε πολλά ακόμη κρατητήρια της περιοχής, οι κρατούμενοι όχι μόνο είναι πολλοί σε ελάχιστα τετραγωνικά χώρου, αλλά μένουν ολόκληρους μήνες μέχρι να φτάσουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα, χωρίς δυνατότητα εξαερισμού, στοιχειώδους υγιεινής, προαυλισμού δημιουργώντας στην γρίπη το ιδανικότερο έφοδος για να...εξαπλωθεί!

«Αυτή τη στιγμή στα κεντρικά κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπάρχουν 60 κρατούμενοι επιπλέον από τον κανονικό αριθμό, ενώ ο παλιότερος εκεί είναι από τον περασμένο Αύγουστο, κάτι που είναι καταρχήν παράνομο, αφού όλοι τους είναι κατάδικοι και θα έπρεπε να πάνε κατευθείαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα, και όχι να στοιβάζονται στα κρατητήρια», αποκαλύπτει στο ΝewsIt.gr εκπρόσωπος αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, Γιώργος Xατζηιωάννου
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...