LIVE από το Ντόνετσκ!

  xaristeas.kara.jpgΤα ψέμματα τελείωσαν. Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Μένει σε 90' ή σε 120' ή ακόμη και μέσα από την διαδικασία των πέναλτι να αποδειχθεί αν η εθνική ομάδα θα είναι συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία της ή οι διεθνείς θα παρακολουθήσουν από τους καναπέδες των σπιτιών τους το Παγκόσμιο κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Αντίπαλος η Ουκρανία. Στόχος η πρόκριση. Βασικός ο Χαριστέας. Ο Αντώνης Καλκαβούρας είναι στο Ντόνετσκ και μεταφέρει για το gazzetta.gr στιγμές από το ιστορικό ματς.




Με μοναδική αλλαγή την παρουσία του Άγγελου Χαριστέα στο βασικό σχήμα στην θέση του Φάνη Γκέκα, σε σχέση με το ματς του Σαββάτου θα ξεκινήσει η εθνική ομάδα κόντρα στους Ουκρανούς. Οι έντεκα που επέλεξε ο Ότο Ρεχάγκελ είναι οι: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Χαριστέας.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Τζαβέλλας, Γκαλίτσιος και Αβραάμ Παπαδόπουλος.


Δρακόντεια είναι τα μέτρα των Ουκρανών, παρότι εκ των προτέρων γνώριζαν πως δεν θα υπάρχουν φίλοι της Εθνικής μας στον συγκεκριμένο αγώνα. Έξω από το γήπεδο, υπάρχει πολύ αυστηρή αστυνομική δύναμη, αλλά και δυνάμεις του στρατού που ελέγχουν τα πάντα.

Εκδηλωτικός ο κόσμος έξω από το γήπεδο, δεν σταματούν να φωνάζουν και να ζητούν την πρόκριση της ομάδας τους στα τελικά του Μουντιάλ. Όσον αφορά τα εισιτήρια, μέχρι χθες έλεγαν πως πουλήθηκαν 40.000 και λογικά ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο..

Το γήπεδο έτσι όπως είναι φωτισμένο, είναι σαν να έχει κατέβει ένα διαστημόπλοιο στην μέση της πόλης. Πραγματικά από μακριά είναι ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Τσουχτερό το κρύο κάτι που περίμεναν με την θερμοκρασία να φτάνει τους μηδέν βαθμούς.
Γράφει από το Ντόνετσκ ο Αντώνης Καλκαβούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...