Kαταδικάζει τη σκευωρία και τις κακοήθειες του δημοσιεύματος της espresso


"Έκπληκτοι οι Έλληνες τηλεθεατές στις 16-11-2009, παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου και του ξεσηκωμού ενάντια στο σκοταδισμό, παρακολούθησαν την κατάπτωση της ελληνικής τηλεόρασης η οποία μέσα από διάφορες πρωινές – μεσημεριανές εκπομπές και δελτία ειδήσεων διέχυσαν σε όλα τα σπίτια τον κιτρινισμό και τη συκοφαντία...


Προέβαλλαν χωρίς στοιχεία αλλά με σχόλια, ακόμη και η δημόσια τηλεόραση, το ακραίο συκοφαντικό πρωτοσέλιδο – δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» η οποία αναπαράγαγε με αυτό μια μεθοδευμένη σκευωρία.

Μια σκευωρία που σκοπό έχει να σπιλώσει υπολήψεις και να ζημιώσει πολιτικά και επιχειρηματικά άξιους και ικανούς άντρες.

Με τη μέθοδο του «ότι δεν μπορούν να κάψουν το μαυρίζουν» προσπαθούν οι σκοτεινοί αυτοί κύκλοι, μέσα από την ανωνυμία να εκδικηθούν.

Αλλά η συκοφαντία είναι η εκδίκηση των άνανδρων και των δειλών. Το ποταπό αυτό μέσο και το ψεύδος δεν έχουν θέση στην πολιτική πάλη ( αλλά ούτε και στον υγιή επιχειρηματικό ανταγωνισμό).

Η πολιτική έχει ανώτερο σκοπό να εξυψώσει και να απελευθερώσει τον άνθρωπο και την κοινωνία. Μόνο οι εκμεταλλευτές, οι καταχραστές και τα παράσιτα καταφεύγουν στη μέθοδο αυτή για την αντιμετώπιση των αντιπάλων μέσα από ανώνυμες και ύπουλες διασυνδέσεις.

Ας μην νομίζουν όμως ότι είναι κρυμμένοι στο σκοτάδι της ανωνυμίας, οι πολίτες γνωρίζουν καλά τον καθένα και κάθε σκεπτόμενος εξοργίζεται με αυτήν την κατάπτωση.

Απορίας άξιο είναι ότι ενώ τα μυθεύματα αυτά υπονοούν δημοτικούς άρχοντες, το αρμόδιο όργανο Δήμων και Κοινοτήτων δεν έχει ακόμη αντιδράσει.

Εμείς αντιδρούμε με αυτό το δελτίο τύπου που συντάχθηκε χωρίς να διαφωνούμε με την προτροπή του Ι Έγκελ ότι η καλύτερη απάντηση στη συκοφαντία είναι η σιωπηλή περιφρόνηση.



Ευάγγελος Ευαγγελάτος

Παιδίατρος,

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λειβαθούς Ν. Κεφαλληνίας "

http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=9471&Itemid=38

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...