H Σούλα έκαψε τον Ριτζάι


Η σύντροφός του, η εντυπωσιακή Σούλα, «έκαψε» τον Ριζάι. Το καρτοκινητό τηλέφωνο που είχε για να επικοινωνεί με τα παιδιά της είναι αυτό που οδήγησε τους αξιωματικούς της Ασφάλειας στον εντοπισμό του ερημικού εξοχικού στο Ανω Σούλι Μαραθώνα και απέβη μοιραίο για τον περιβόητο δραπέτη. Σύμφωνα με άριστα...



διασταυρωμένες πληροφορίες, οι πράκτορες της ΕΥΠ εδώ και καιρό, με το διάσημο πια βαλιτσάκι ανά χείρας, αναζητούσαν ένα σήμα κινητού τηλεφώνου, ώστε να οδηγηθούν στα ίχνη του Ριζάι. Ως γνωστόν, ο επικίνδυνος κακοποιός δεν χρησιμοποιούσε και δεν είχε ποτέ πάνω του κινητό τηλέφωνο. Αντιθέτως, η εντυπωσιακή ξανθιά, που είχε βάψει τα μαλλιά της μαύρα, είχε ένα καρτοκινητό για να επικοινωνεί με τα δυο παιδιά της που τα άφησε πίσω της στο Περιστέρι, όταν τυφλωμένη από τον έρωτα της για τον σκληρό Αλβανό πιστολέρο, βγήκε στην παρανομία. Είχε μαζί της ένα καρτοκινητό τηλέφωνο πιστεύοντας πως δεν θα εντοπιστεί, καθώς το ζευγάρι φρόντιζε να αλλάζει συνεχώς περιοχές και κρησφύγετα, ώστε να χάνεται το σήμα.

Βέβαια δεν είχαν απόλυτη γνώση της τεχνολογίας που διαθέτει η ΕΥΠ κι έτσι έπεσαν στο «δίχτυ» που τους είχε απλώσει. Το σήμα του κινητού της περιβόητης Σούλας εντοπίστηκε και απλώς οι αστυνομικοί περίμεναν την ευκαιρία προκειμένου να συλλάβουν τον δραπέτη χωρίς να χυθεί αίμα. Οταν πια είχε εντοπιστεί η κατοικία στο Ανω Σούλι Μαραθώνα, αποφασίστηκε η επιχείρηση σύλληψης του Ριζάι και της Σούλας. Τη μονοκατοικία είχαν νοικιάσει μόλις την περασμένη Παρασκευή και εκεί έμεναν εκτός από τον Ριζάι και τη Σούλα και ένα ζευγάρι Αλβανών που τους πρόσφερε τη βοήθειά του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ξημερώματα προς Δευτέρα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο υπαρχηγός του Σώματος Ι. Ραχωβίτσας βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ προκειμένου να συντονίσουν την [Ο Αλκέτ Ριζάι.] ν επιχείρηση. Τουλάχιστον είκοσι άντρες των ΕΚΑΜ, με πλήρη εξάρτυση, βγήκαν από το θωρακισμένο όχημα της υπηρεσίας, με το οποίο δευτερόλεπτα νωρίτερα είχαν σπάσει την καγκελόπορτα στην αυλή του σπιτιού.

espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...