Οι «αιώνιοι» στη FIFA


Το ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, επικεντρώνει το ενδιαφέρον αυτή την αγωνιστική, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο...


Στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, η κυριακάτικη αναμέτρηση των δύο ελληνικών ομάδων αποτελεί το τρίτο της θέμα και μάλιστα φιλοξενεί ένα αφιέρωμα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. «Για μια που αποτελεί την κοιτίδα του δράματος και την γενέτειρα των μεγάλων τραγικών, η Ελλάδα φιλοξενεί μια ποδοσφαιρική μάχη με θεατρική αντιπαλότητα», αναφέρεται αρχικά στο άρθρο.

Στη συνέχεια το αφιέρωμα της FIFA γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Ολυμπιακός του Πειραιά και ο Παναθηναϊκός της Αθήνας, είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας και συναντιούνται τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε μια σεζόν. Η επόμενη μάχη της αιώνιας κόντρας των δύο ομάδων πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα δραματικό σκηνικό. Το «ντέρμπι των αιωνίων» ή «η μητέρα όλων των μαχών» στην Ελλάδα, καθηλώνει τη χώρα τα τελευταία 80 χρόνια, σε μια μάχη για την υπεροχή».

Στη συνέχεια η ιστοσελίδα της FIFA φιλοξενεί ένα μικρό αφιέρωμα με την ιστορία των δύο συλλόγων, αλλά και την προϊστορία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις από την πρώτη τους τον Ιούνιο του 1930 ως σήμερα. Ειδική αναφορά γίνεται για τη σεζόν 2005-06 χαρακτηρίζοντας «αξέχαστη» την αναμέτρηση που είχε λήξει με 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού.

Όσο αφορά στα αστέρια των δύο συλλόγων για τον Ολυμπιακός η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ξεχωρίζει τους Λουτσιάνο Γκαλέτι, Ντουντού και Ντιόγκο, ενώ από τον Παναθηναϊκό τους Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη και Τζιμπρίλ Σισέ.
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...