Γενετικό τεστ δίνει απάντηση στο δίλημμα πολλών γυναικών...


Απάντηση στο δίλημμα πολλών σύγχρονων γυναικών μεταξύ καριέρας και οικογένειας δίνει ένα νέο γενετικό τεστ που υποδεικνύει πότε μια γυναίκα πλησιάζει στο τέλος της αναπαραγωγικής της περιόδου.



Παρότι δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα του τεστ, οι γυναίκες ελπίζουν ότι θα της βοηθήσει να παρακολουθούν την αναπαραγωγική τους ικανότητα ώστε να «λάβουν τα μέτρα τους» όταν αυτή αρχίσει να κάμπτεται.
Οι γυναίκες γεννιούνται με όλα τα ωράρια που θα παράγουν στη διάρκεια της ζωής τους –1 έως 2 εκατομμύρια ανώριμα ωάρια και ωοθυλάκια. Στη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους περιόδου, τα 400 από αυτά περίπου θα ωριμάσουν και θα μπορούν δυνητικά να γονιμοποιηθούν.
Έως την εφηβεία, η γυναίκα έχει απόθεμα 400 ωοθυλακίων περίπου, τα οποία συνεχίζουν να μειώνονται έως την εμμηνόπαυση. Ο αριθμός των ωοθυλακίων που έχει η γυναίκα σε οποιαδήποτε φάση της ζωής της, το «ωοθηκικό απόθεμα» είναι αυτό που καθορίζει τα χρονικά περιθώρια της αναπαραγωγικής της ικανότητας.
Μετά τα 35 έτη, οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουν κάθετη πτώση του εν λόγω αποθέματος, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η αναπαραγωγική τους ικανότητα, ενώ το 10% αυτών παρουσιάζουν «πρώιμη γήρανση των ωοθηκών» στα τέλη της τρίτης δεκαετίας.
Με τη βοήθεια των ορμονολογικών τεστ, οι γυναίκες μπορούν να έχουν μια γενική εικόνα του ωοθηκικού τους αποθέματος. Η πρόσκληση, όμως, για τους επιστήμονες είναι να προβλέψουν την πρώιμη γήρανση των ωοθηκών ώστε να μη στερηθούν οι εν λόγω γυναίκες τη χαρά της αναπαραγωγής.

http://media-gate.blogspot.com/2009/11/blog-post_9284.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...