Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργημάτων στον Ριζάι





Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Αλκέτ Ριζάι και τεσσάρων ακόμη προσώπων, που οδηγήθηκαν ενώπιόν του, κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Μέσω του συνηγόρου του ο Ριζάι μετέφερε το μήνυμα: "Έχασα μία μάχη, όχι και τον πόλεμο".Με διάταξή του ο Εισαγγελέας επέτρεψε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πέντε κατηγορουμένων σε βάρος των οποίων, μεταξύ άλλων, άσκησε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η συνολική δίωξη συμπεριλαμβάνει και τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον οποίο ο Ριζάι είχε αποδράσει από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο.Εκτός του Ριζάι, στην Εισαγγελία οδηγήθηκαν οι Ασπασία Μητροπία, Έρβις Στεφάνι, Λούλε Μπλερίνα και Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος. Οι τρεις πρώτοι, μεταξύ των οποίων και η φίλη του Ριζάι, συνελήφθησαν μαζί με τον Αλβανό στο σπίτι στο Γραμματικό, ενώ ο Αναγνωστόπουλος συνελήφθη μετά, καθώς είχε δώσει στον Ριζάι να χρησιμοποιεί μία θωρακισμένη Μερσεντές.Η δίωξη, που ασκήθηκε, αφορά τα αδικήματα της: Εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού, αρπαγής από κοινού με σκοπό να εξαναγκαστεί ο παθών σε πράξη, για την οποία δεν είχε υποχρέωση (παθών είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου), παράνομης κατάληψης αεροσκάφους από κοινού, διατάραξης ασφάλειας αεροσκαφών από κοινού, ηθικής αυτουργίας στις πράξεις, που αφορούν την χρήση του ελικοπτέρου, απόδρασης κρατουμένου, κλοπής από κοινού, πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση και παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.Η υπόθεση ανατέθηκε στον 13ο Τακτικό Ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή το πρωί.Σύμφωνα με τον συνήγορο του Αλκέτ Ριζάι, Σ. Κεχαγιόγλου, ο εντολέας του δέχεται τις κατηγορίες που αφορούν τα όπλα και την απόδραση και τονίζει ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται.
Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη του Ριζάι
Πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Τα Νέα αναφέρουν ότι οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του Ριζάι αξιοποιώντας στοιχεία από τον "σούπερ κοριό" της ΕΥΠ και την παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων της συντρόφου του Ριζάι, Σούλας, προς τα παιδιά της, που έμεναν με τη μητέρα της.Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ ο Ριζάι και ο Παλαιοκώστας, μετά και τη δεύτερη απόδραση τους με ελικόπτερο, είχαν αποφασίσει να παραμένουν μαζί. Οι δρόμοι τους ωστόσο χώρισαν μετά την αποτυχημένη επιχείρηση σύλληψης τους στο Αλεποχώρι.Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι από το σημείο αυτό και μετά οι δρόμοι Ριζάι- Παλαιοκώστα χώρισαν. Ο έλληνας κακοποιός φαίνεται ότι θεωρούσε την Σούλα ως τον αδύναμο κρίκο της ομάδας, λόγω της συχνής επαφής με τα δύο ανήλικα παιδιά της που μένουν μαζί με τη μητέρα της.Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν επίσης πιθανές σχέσεις του Ριζάι με τη "νέα γενιά τρομοκρατών". Έρευνες γίνονται ακόμη για το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Βοιωτίας, αλλά και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες που έχουν σημειωθεί από τις 22 Φεβρουαρίου 2009 και μετά, οπότε και απέδρασε με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...