Εντάσεις, ενστάσεις και κόντρες για την ψηφοφορία


Κορυφώνεται η ένταση στους κόλπους της ΝΔ με ενστάσεις και επί της διαδικασίας, ενώ από το πρωί έχουν παρουσιαστεί σοβαρότατα τεχνικά και οργανωτικά προβλήματα στα εκλογικά κέντρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο γεν. γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, δήλωσε ότι μέχρι τις 17:00 ψήφισαν 320.000 άτομα. Αν υπάρξουν ουρές μετά από την λήξη της προθεσμίας, η ψηφοφορία θα παραταθεί και πέραν από τις 20:00.

Προ ολίγου, και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννης Οικονόμου, προϊδεάζοντας για το τι στάση θα κρατήσει την επομένη των εκλογών, δήλωσε ότι τα οργανωτικά και τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζονται από την εφορευτική επιτροπή δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χαλάσουν την σημερινή διαδικασία.

«Επιθυμούσαμε μεγάλη συμμετοχή και εργαστήκαμε για αυτό. Ζητάμε από τον κόσμο, από τους πολίτες της Νέας Δημοκρατίας που ταλαιπωρήθηκαν και εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται να επιμείνουν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «μεγάλη συμμετοχή σημαίνει μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Είναι αυτό ακριβώς που φοβάται το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο τόπος».

Τα προβλήματα

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ λόγω της πτώσης του ηλεκτρονικού συστήματος. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες η προσέλευση ήταν μεγάλη και το σύστημα -το είχαμε επισημάνει έγκαιρα- κατέρρευσε.

Η zougla.gr, με όλο το δημοσιογραφικό της επιτελείο, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το μεγάλο πολιτικό γεγονός με ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις και πολιτικό «τραπέζι», κατά τα πρότυπα των εθνικών εκλογών. Διάχυτη, πάντως, είναι η εντύπωση ότι το αποτέλεσμα θα δώσει αρχηγό από την πρώτη Κυριακή. Το ενδεχόμενο αυτό έχει ήδη αρχίσει να σχολιάζεται, τόσο από μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων όσο και από τους πολιτικούς αναλυτές.

Μετά τη μία, στο μέσον δηλαδή της εκλογικής διαδικασίας, είναι σίγουρο ότι θα έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα κλίμα, το οποίο οι συνεργάτες μας θα μεταφέρουν μαζί με τα σχόλια των πολιτικών κύκλων.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το ρεπορτάζ του δρόμου έξω από τα εκλογικά κέντρα, όπου οι ψηφοφόροι μετά την διαδικασία συμπεριφέρονται με μεγαλύτερη άνεση και αποκαλύπτουν ευκολότερα την επιλογή τους.

Όπως είναι γνωστό, η κάλπη του… καφενείου είναι σχεδόν αλάνθαστη, όπως και η κάλπη της zougla.gr…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...