Το αυγό των Εξαρχείων


Θα μπορούσα να πω πολλά για την επίθεση που δέχτηκε η καλή συνάδελφος (τρελαίνομαι να χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση!) Σώτη Τριανταφύλλου στο Floral.

Θα μπορούσα να μιλήσω για πρακτικές που θυμίζουν Χρυσή Αυγή ή «αγανακτισμένους» πολίτες άλλων εποχών...

Θα μπορούσα να μιλήσω για όλους αυτούς που υποδαύλισαν αυτή την κατάσταση μιλώντας για «νεολαία που αντιστέκεται», την εποχή που η Αθήνα καιγόταν,την εποχή που στο Κέντρο της πόλης είχε επιβληθεί ουσιαστικά απαγόρευση κυκλοφορίας.

΄Όπως τον καιρό της Κατοχής.Όπως τον καιρό της «Επαναστάσεως» της 21ης Απριλίου.

Θα μπορούσα να μιλήσω για τον δισεκατομμυριούχο λαϊκό διασκεδαστή ο οποίος αποκάλεσε «σκεπτόμενους νέους» τα καλόπαιδα που βάζανε γκαζάκια στις μαρμίτες.

Θα μπορούσα να μιλήσω για κάποιους αριστερούς του καναπέ, που εξίσωσαν ένα τραγελαφικό γεγονός, όπως ήταν η σύλληψη του Παπαχρήστου, με την δολοφονία του Παναγούλη ή του Λαμπράκη, καθώς και για εκείνον τον τύπο (δε θυμάμαι-δεν ξέρω το όνομά του ούτε και με ενδιαφέρει), που έκανε λόγο για «νέα Χούντα» και προειδοποίησε πως: «Θα μας βρείτε αντιμέτωπους» (όπα ρε μάγκα!).

Θα μπορούσα να μιλήσω για την επίθεση με λοστούς στον Πανούση -Όχι τον Τζίμη αλλά εκεί που πάμε αργά ή γρήγορα θα τις φάει κι αυτός.

Θα μπορούσα τέλος,να μιλήσω για μια επιχείρηση-σκούπα που έγινε στην Πλατεία Εξαρχείων πριν δύο τρία χρόνια.Όταν δεκάδες πρεζόνια ξυλοκοπήθηκαν και εκδιώχθηκαν με τις κλωτσιές από την Περιοχή –όχι από τα ΜΑΤ αλλά από τα «νιάτα που αντιστέκονται».

Είμαι όμως συγγραφέας.Είμαι λιγότερο γνωστός από την Σώτη αλλά αυτό δεν μου εξασφαλίζει πως δεν θα φάω κανένα αυγό (ή τίποτα χειρότερο…) στο κεφάλι.

Γι αυτό προτιμάω να κάνω τουμπεκί και να παραθέσω απλώς το update που έβαλα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (έκφραση που επίσης γουστάρω!) Facebook:

«Είχαμε το αυγό του φιδιού, τώρα έχουμε και το αυγό των Εξαρχείων».

http://mediasoup.gr/node/5983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...