Από τον θάνατο της κόρης του στην αυτοκτονία

Κανείς δεν φαίνεται να γνώριζε το προσωπικό δράμα του Ρόμπερτ Ένκε, που έθεσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στις ράγες του τρένου. Ο 32χρονος τερματοφύλακας είχε ψυχολογικά προβλήματα μετά τον θάνατο της μονάκριβης κόρης του, όμως, δεν τα είχε κάνει γνωστά σε κανέναν.
17 Σεπτεμβρίου 2006: η 2χρονη κόρη του, Λάρα, χάνει την μάχη με την ζωή κατά την διάρκεια επέμβασης για καρδιολογικό πρόβλημα που είχε εκ γενετής. Ο Έκνε βυθίζεται στη θλίψη και μόνο η υιοθεσία της μικρής Λέιλα, το 2009, τον έκανε να χαμογελάσει.
H μοίρα του επεφύλαξε κι άλλο χτύπημα: το τελευταίο 2μηνο, ο Έκνε αντιμετώπιζε μολυσματική ασθένεια στο αίμα και είχε επιστρέψει στα αγωνιστικά του καθήκοντα μόλις την περασμένη Κυριακή.
Τίποτα, όμως, δεν προμήνυε ότι θα αυτοκτονούσε…
«Ποτέ δεν μου είχε αναφέρει ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε ο γιατρός της ομάδας, ενώ ο πατέρας του, ψυχοθεραπευτής στο επάγγελμα, έκανε γνωστό πως ο πορτιέρο ακολουθούσε θεραπεία.
Το μοιραίο απόγευμα, ο Ένκε δεν εμφανίστηκε σε ραντεβού με τον προπονητή Σίβερς και ο μάνατζέρ του άρχισε να τον αναζητά. Το κινητό του ήταν κλειστό και, έτσι, τηλεφώνησε στην σύζυγό του, που δήλωσε άγνοια για το πού βρισκόταν.
Εκείνη την ώρα, ο Ένκε οδηγούσε το μαύρο Mercedes αυτοκίνητό του στο χωριό Eilvese, 2,5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.
Στις 18:17, το τρένο από Βέρμη προς Ανόβερο έφτανε με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα στο χωριό και ο 32χρονος τερματοφύλακας έθετε τέρμα στη ζωή του.
Στις 21:47, η νεκροφόρα μετέφερε το άψυχο κορμί του μακριά από τις ράγες και η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή, αφήνοντας τους πάντες με ένα ερώτημα: «γιατί Ρόμπερτ;».
Η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε ένα σημείωμα του αυτόχειρα, αλλά όπως είπε ο εκπρόσωπός της, δεν ανακοινώνεται τίποτα περισσότερο από σεβασμό στην οικογένεια. Την ίδια ώρα η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ακύρωσε τη σημερινή προπόνηση των «πάντσερ» ενόψει του φιλικού αγώνα με τη Χιλή, ο οποίος πλέον κινδυνεύει με ματαίωση ή αναβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...