Αποδοκιμασίες για «βαρύκοους» αποδέκτες…



Γιώργος Αρκουλής
Επιτέλους, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποδώσει το ποδόσφαιρο που «ζητούσαν» από τον προπονητή του οι… δημοσιογράφοι και ως εκ τούτου να διατηρηθεί (με νίκη) στην κορυφή της βαθμολογίας.

Βέβαια, στο τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, οι παγωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» μπορεί να αποδοκίμαζαν έντονα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Και άλλοτε το έκαναν χωρίς η γκρίνια τους να φέρει βελτίωση.

Ο ακριβοπληρωμένος Τζιμπρίλ Σισέ, είχε την ευκαιρία να σκοράρει και το έκανε δύο φορές. Βρίσκεται στην κορυφή των γκολτζήδων. Όμως, το πρώτο γκολ του Γάλλου ήρθε από πέναλτι που αμφισβητεί η ποδοσφαιρική λογική.

Το ότι το έδωσε ο διαιτητής Παπα-σταμάτης δεν έχει και πολλή σημασία. Όμως, συνοδεύοντας την άδικη απόφαση με αποβολή του φουκαρά Ομο, αυτός ο φινετσάτος διαιτητής καταγράφει ήδη μια ‘μελανή’ σελίδα στην καριέρα του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτικός ως το 11’ (!), που ο Νίνης βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Σισέ (για το δεύτερο γκολ). Στα υπόλοιπα 82’ λεπτά (με παίκτη παραπάνω), ο Τεν Κάτε έκανε ό,τι περνούσε από την προπονητική του φιλοσοφία για να αναχαιτίσει την ανωτερότητα του Πανιωνίου και τα κατάφερε έχοντας συμμάχους τον Τζόρβα και το δοκάρι της εστίας του.

Όλα καλά! Το πότε θα φύγει από την Παιανία ή πότε θα ανανεωθεί η εμπιστοσύνη Πατέρα στα έργα και ημέρες του Ολλανδού (άλλοτε κόουτς του Ροναλτίνιο…) δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

Ο Ολυμπιακός, παίζοντας καλή μπάλα στο β΄ μέρος πήρε δύσκολα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, χρησιμοποιώντας μερικούς πολύ αξιόλογους πιτσιρικάδες.

Φυσικά, οι «ερυθροί» παραμένουν «συγκυβερνήτες» με τους «πράσινους» στο ταξίδι προς τον τίτλο, έχοντας αφήσει την χειμαζόμενη ΑΕΚ «πλήρες 13άρι» βαθμών πίσω τους.

Μια ΑΕΚ που μπορούσε να ηττηθεί στο Ηράκλειο από τον ανώτερο (αλλά απρόσεκτο) Εργοτέλη ή κατά την επιστροφή να υποστεί «ντου» από φανατικούς οπαδούς της οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο για τα… επινίκεια!

Τρίζει, λέει, η καρέκλα του Βραζιλιάνου Μαζίνιο, μετά τη νέα απώλεια βαθμών, αυτή την φορά στην Λάρισα. Ο Άρης με αυτά και με αυτά, μάλλον δεν θα μπορέσει σύντομα να ξεπεράσει στην βαθμολογία τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι ένα πρόβλημα (πέριξ της περιοχής Χαριλάου)…

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Και πάλι στις καθυστερήσεις με τον Βλάνταν Ιβιτς πήρε τη νίκη από την μαχητική Ξάνθη και έπιασε τρίτη θέση χωρίς να πείθει κανέναν, ούτε καν τον Ζαγοράκη…

Αν και «ανανέωσε» τη θέση του προπονητή με «παλιά υλικά», εντούτοις ο Ηρακλής έφτασε στη διαφεύγουσα νίκη του με τον Σάββα Κωφίδη, και θύμα την πιο περίεργη ομάδα του πρωταθλήματος (Αστέρα Τρίπολης).

Τέλος, ενεργοποιώντας τους καλούς της παίκτες στην επανάληψη, η Καβάλα του Ψωμιάδη έκανε μαγκιές στην περιοχή του Πανθρακικού, σημείωσε τη νίκη της ημέρας, αλλά τι να το κάνεις; Ήταν σαν να «έκλεψαν» τα παπούτσια από «ξυπόλητους» (Πανθρακικός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...