Αγώνας – κριτήριο και για τους δύο…



Γιώργος Αρκουλής
Γύρω στις 8,5 (για να τιμήσω τον Φελίνι…) βράδυ της Κυριακής, οι «ερυθροί» υποστηρικτές, ο Σωκράτης Κόκκαλης και φυσικά ο Ζίκο, θα γνωρίζουν αν η ομάδα του Ολυμπιακού έχει την προίκα να υπερασπίσει «δύο καρπούζια» κάτω από την «μασχάλη» ή θα χρειαστεί δυνατό αποσμητικό (δηλαδή φρεσκάρισμα στην διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου). Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο επόμενος για πρόκριση στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με τους πιτσιρικάδες (;) της Άρσεναλ, είναι το καλύτερο δοκιμαστικό για τις επόμενες περιπέτειες.

Για τον Παναθηναϊκό, το ντέρμπι του Νέου Φαλήρου αποτελεί εξίσου μια μάχη ιδιαίτερης σημασίας, ίσως σοβαρότερης από τον αντίπαλο, αφού αυτή η ομάδα ψάχνει με πάθος τον τίτλο και ο πρόεδρος Νικόλαος Πατέρας «δεν κρατιέται» μέχρι να φτάσει η ώρα του πανηγυρισμού. Το ότι συχνά – πυκνά ασχολείται με τον αντίπαλό του, μπορεί να αποδειχτεί βλαβερή επιλογή επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Πάντως, όποιος εργάζεται σοβαρά, ρίχνει χρήμα και πιστεύεις την αξία της ομάδας του, δεν ασχολείται με την… επικοινωνία.

Ο αγώνας είναι κρίσιμος και για τους δύο αντιπάλους, «πρεσβευτές» όπως χαρακτηρίζονται του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτός συνόρων. Τυχόν επεισόδια, καπνογόνα, ρίψη φωτοβολίδων, προσβλητικές κραυγές και… λέιζερ, ασφαλώς θα δυναμιτίσουν το κλίμα με απρόβλεπτες συνέπειες πρώτα για τον αγώνα μπάσκετ (των δύο ομάδων) που ακολουθεί και ακολούθως για την ζύμωση στο γραφείο της αθλητικής δικαιοσύνης. Εκεί όπου οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού, μετέβησαν πρόσφατα και κατέθεσαν ότι ‘ποτέ δεν έγιναν οι δηλώσεις Κόκκαλη σε βάρος του ΠΑΟ»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...