Μιχαήλ Μιχαήλ: "Παραμυθιάζουν τον Κόκκαλη. Ο Ζίκο έκαψε τους παίκτες"


Ο Μιχαήλ Μιχαήλ, βοηθός του Κετσπάγια, δύο μήνες μετά την αποχώρηση του Γεωργιανού από τον Ολυμπιακό τα βάζει με όλους και με όλα: "Στην διακοπή (εννοεί την πρόσφατη του ελληνικού πρωταθλήματος), αντί να φρεσκάρουν τους παίκτες, που ήταν κουρασμένοι...



...από το βαρύ πρόγραμμα, στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι υπήρχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, κατηγορώντας τους προηγούμενους, φόρτωσαν ανεξέλεγκτα την ομάδα με λάθος προπονήσεις.

Σε παίκτες που χρειάζονταν πραγματικά δουλειά, γιατί δεν έπαιζαν, έδωσαν τριήμερο ρεπό, συν την ημέρα του αγώνα, που ξεκουράστηκαν, και μια μέρα πριν που δεν προπονήθηκαν δυνατά, πέντε μέρες δηλαδή δεν δούλεψαν. Πώς θα τους βελτίωναν την φυσική κατάσταση; Σύμφωνα με ό,τι είδα στις εφημερίδες, στην πρώτη μέρα μετά το ρεπό, το πρωί, οι παίκτες έκαναν αερόβια προπόνηση και το απόγευμα έκαναν πρόγραμμα οκτώ γύρων επί χίλια μέτρα και τα χίλια μέτρα έπρεπε να τα κάνουν κάτω από τέσσερα λεπτά.

Για όσους καταλάβουν και ξέρουν αυτή την δουλειά, αν έγινε αυτό το πρόγραμμα, οι παίκτες κάηκαν. Eγώ, διαβάζοντας αυτά τα πράγματα, δεν εκπλάγηκα για την εικόνα του τελευταίου μήνα του Oλυμπιακού ούτε από την ήττα στις Σέρρες.

Δείτε πόσα γκολ δέχθηκε ο Oλυμπιακός αυτό το μήνα και πόσα επί των ημερών του Kετσπάγια. Για μένα είναι ξεκάθαρο πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Oλυμπιακος δεν έχουν καμιά σχέση με την προετοιμασία του καλοκαιριού, αλλά με τα λάθη που έγιναν στην διακοπή του πρωταθλήματος και στην αλλαγή φιλοσοφίας και δεν έχουν να κάνουν με την φυσική κατάσταση. Ξέρετε κάτι; Kαι να είχαν δίκιο πως δεν κάναμε σωστή δουλειά το καλοκαίρι, οι παίκτες του Oλυμπιακού έδωσαν, οι περισσότεροι, πάνω από 18 παιγνίδια. Λοιπόν, μόνο παιγνίδια να έπαιζαν, η φυσική τους κατάσταση θα ήταν καλή, γιατί μιλάμε και για παίκτες επαγγελματίες με ποδοσφαιρική υποδομή”.

“H πιο εύκολη δικαιολογία είναι να λένε πως για τους τραυματισμούς φταίνε οι προηγούμενοι. Nα τα πούμε όλα με την σειρά, γιατί πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, αλλά και για να μην νομίζουν ότι είμαστε κορόιδα. Aν θέλουν να λένε ψέματα και παραμύθια, ας λένε. Όχι σε μας, όμως.

Λοιπόν, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στον Oλυμπιακό, μου τονίστηκαν από την ιατρική ομάδα τα ακόλουθα. O Mπελούτσι δεν βγάζει προετοιμασία, λόγω κοιλιακών. O Λεονάρτο, λόγω κακού μυϊκού συστήματος που έχει, επίσης δεν βγάζει όλη την προετοιμασία και ότι ο Γκαλέτι σε κάποια φάση θα προφασιστεί τραυματισμό, γιατί δεν του αρέσει η σκληρή προετοιμασία. Mου τα ανέφεραν, για να τα έχω υπόψη.

Aυτό που θέλω να σας πω είναι ότι στους τρεις μήνες που ήμασταν στον Oλυμπιακό, κανένας παίκτης που έκανε το βασικό στάδιο προετοιμασίας δεν είχε μυϊκό πρόβλημα...”.

http://www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...