Εδώ ισχύει το ...«Βους επί γλώσσης»


Ο άνθρωπος για τον οποίον ο μακαρίτης Τάσσος Παπαδόπουλος έλεγε ότι όσο ζούσε δεν θα του επιτρέψει ποτέ να ξαναπατήσει το πόδι του στην Κύπρο, λόγω του ύποπτου ρόλου του στο σχέδιο Ανάν, ή εάν θέλετε ο άνθρωπος που προκάλεσε την έκρηξη του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη και σε μια σύνοδο κορυφής έδωσε εντολή να επιστρέψει στην Ελλάδα μια ομάδα 7 συμβούλων που συνόδευε τον τότε υπουργό εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, ...ξανακτύπησε!

Αυτή την φορά θέλησε να τινάξει στον αέρα τη προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Φυσικά αναφέρομαι στον ...αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα.

Στη πρώτη προγραμματισμένη ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τους βασικούς άξονες της εξωτερικής πολιτικής, φανέρωσε το «νέο πολιτικό ήθος» (sic!) που ευαγγελίζεται η νέα κυβέρνηση , με τους βουλευτές της Ν.Δ. να αποχωρούν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τον κ. Δρούτσα ως…. «πολιτικό συκοφάντη»!

Τι συνέβη ; Στο επίμονο αίτημα των βουλευτών της Ν.Δ. να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της επιστολής Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό κ.Γ. Παπανδρέου και στην ερώτηση του κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη αν στην επιστολή του ο κ. Ερντογάν θέτει θέμα μειονότητας, προέβη σε βαρύτατο πολιτικό ατόπημα (αλλά και ...βιασμό της νοημοσύνης μας), απαντώντας ότι « η σημερινή κυβέρνηση δεν συζητάει θέματα που αφορούν τους Ελληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας με ξένες κυβερνήσεις και τρίτες χώρες», προσθέτοντας όμως ότι ....«σε αυτό το θέμα υπήρξε διολίσθηση επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης».. (?)

Ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης και αφού το θέμα είχε πάρει διαστάσεις, ο κ. Δρούτσας εμφανίστηκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και προσπάθησε με …λεκτικές ακροβασίες να «λειάνει» την αναφορά του. Είπε ότι στη σημερινή κυβέρνηση δημιουργήθηκε ....«η αίσθηση»(?) ...για διολίσθηση πάνω στο θέμα της μειονότητας.

Φυσικά αυτό που δεν είπε ο κ. Δρούτσας είναι ότι ο Ερντογάν, στην πρόσφατη επιστολή του προς τον σημερινό πρωθυπουργό, ζητάει διάλογο εφ' όλης της ύλης, θέτει θέμα μειονοτήτων, ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα να... σέρνεται, προκειμένου να ωριμάζει το κλίμα προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Στην Επιτροπή οι βουλευτές αναφέρθηκαν και στην τριμερή συνάντηση στις Πρέσπες (Παπανδρέου, Γκρουέφσκι, Μπερίσα) καλώντας την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει κατηγορηματικά, αν εκτός από θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, είναι πιθανό να τεθούν και …άλλα ζητήματα.

Στο θέμα της τριμερούς συνάντησης αναφέρθηκε και η κα Λιάνα Κανέλλη, διερωτώμενη αν έχει σχέση με την επίσκεψη του Τζορτζ Σόρος στην Ελλάδα . Ζήτησε δε να της απαντηθεί επίσημα με ποιους κυβερνητικούς παράγοντες συναντήθηκε.
Επισημαίνω ότι η επικείμενη τριμερής συνάντηση στις Πρέσπες έγινε γνωστή ....από τα ΜΜΕ των Σκοπίων(?) και όχι από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας. Το ίδιο είχε συμβεί και με την επίμαχη επιστολή του κ.Ερντογάν όπου την πληροφορηθήκαμε από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η απάντηση και το ύφος του κ. Δρούτσα επιβεβαίωσαν αυτό που πολλές φορές έχω τονίσει, περί ύπαρξης μυστικής διπλωματίας, μακριά από τα βλέμματα των ελλήνων πολιτικών και των πολιτών.

«Αλίμονο αν οι πρωθυπουργοί Ελλάδος και Σκοπίων ....δεν θίξουν το θέμα που μας ενδιαφέρει. Δεν πρόκειται όμως για διαπραγμάτευση ή άλλη οδό διαπραγμάτευσης(sic!) για το θέμα της ονομασίας» απάντησε ο κ. Δρούτσας, όταν ΟΛΑ τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας παραθέτουν μέχρι και λεπτομέρειες που θα τεθούν στο τραπέζι του επικείμενου διαλόγου.

Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία , είναι η “Τριμερής των Πρεσπών“ να μετατραπεί σε προκάλυμμα διμερών διαπραγματεύσεων “Γκρουέφσκι-Παπανδρέου” για το όνομα.
Κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, καθώς και την επίσημη θέση μας , με την οποία είναι σύμφωνες και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι το θέμα του ονόματος δεν είναι διμερές, αλλά ζήτημα Περιφερειακής Ασφάλειας και Σταθερότητας.

Κάποιοι έχουν ανοίξει (ξανα) τους «ασκούς του Αιόλου» της μυστικής διπλωματίας. Όσο για τα ελληνικά ΜΜΕ , εδώ ισχύει το ...«Βους επί γλώσσης».
http://politis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...