Την ενοχή του Γεωργιανού πρότεινε η εισαγγελέας




Την ενοχή του κατηγορουμένου David Murthiknelli για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας Ιφιγένεια Γάκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη.

Τον αιφνιδίασε ο δράστης
Τον αιφνιδίασε ο δράστης
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός


Η εισαγγελέας έκανε λόγο για θηριωδία και απέρριψε τα επιχειρήματα του κατηγορουμένου. Ο 31χρονος «ψεύδεται» υποστήριξε η εισαγγελέας και μίλησε για τον απόλυτο αιφνιδιασμό που κατάφερε ο δράστης.

«Ο κατηγορούμενος ακολουθεί στο διαμέρισμά του τον Νίκο Σεργιανόπουλο με προφανή σκοπό την ερωτική συνεύρεση. Αμέσως μετά το έγκλημα, πατώντας στο αίμα του θύματος πήγε στο μπάνιο. Πλύθηκε και επισταμένα έκανε έρευνες σε συρτάρια και το σπίτι.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος προέκυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Προς ανεύρεση των ερωτικών του συντρόφων απευθύνεται σε στέκι αλλοδαπών με περιφερειακά άτομα. Συνήθιζε επί πληρωμή να πηγαίνει άγνωστα άτομα στο σπίτι του προς ερωτική συνεύρεση. Αν δεν εκδίδετο ο κατηγορούμενος δεν θα είχε λόγο ο Νίκος Σεργιανόπουλος να του κάνει πρόταση να τον ακολουθήσει.

Το θύμα από την πολλαπλότητα των χτυπημάτων δεν πρόλαβε να βγάλει ούτε άχνα. Αν αυτός δεν είναι ο απόλυτος αιφνιδιασμός τότε ποιος είναι;» διερωτήθηκε η εισαγγελέας.

Δεν προκύπτει από τα στοιχεία ότι ο ηθοποιός επιτέθηκε στον δράστη. Αυτό ισχυρίστηκε στη συνέχεια η εισαγγελέας: «Από κανένα στοιχείο δεν επαληθεύεται ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος τον απείλησε με μαχαίρι. Απ’ όλους τους μάρτυρες προκύπτει ότι το θύμα δεν είχε εκδηλώσει κανενός είδους επιθετική συμπεριφορά. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν βρίσκει κανένα ίχνος πάλης αλλά ούτε και στον τόπο του εγκλήματος υπήρχαν ίχνη πάλης. Κάτι θα είχαν ακούσει οι γείτονες, αλλά αυτοί δεν άκουσαν το παραμικρό. Ο χρόνος της δολοφονίας υπολογίζεται ότι ήταν στις 10:30-11:00 το βράδυ. Η εργαστηριακή εξέταση αναδεικνύει τα ψεύδη του κατηγορουμένου. Τα πειστήρια που βρέθηκαν βοούν για τους ψευδείς ισχυρισμούς του. Η κοινή χρήση αλκοόλ δράστη και θύματος δεν έγινε την ημέρα του θανάτου (σσ αλλά την προηγούμενη)».

Και συμπλήρωσε: «Ο Νίκος Σεργιανόπουλος παρά τις εξαρτήσεις του ήταν ένας άνθρωπος αξιοπρεπής και στη δουλειά και την κοινωνική του ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...