Κόντρα στην Στουρμ και στον...καιρό!


Mεγάλη σημασία έχει το σημερινό παιχνίδι (20:00, ΑΝΤ-1) για τον Χενκ Τεν Κάτε στην έδρα της Στουρμ Γκρατς, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Europa League, έχοντας στα πλάνα του για την ενδεκάδα Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίκο Σπυρόπουλο, Σεμπάστιαν Λέτο. Από την άλλη, φαίνεται πως ίσως πάρουν ανάσες κάποιοι εκ των οι Κώστας...


Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αλλά τα πλάνα του Ολλανδού δεν είναι ξεκάθαρα, έχοντας δοκιμάσει πολλά μέσα στην εβδομάδα.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής των «πρασίνων», προτίθεται να παρατάξει το «τριφύλλι», με το γνωστό του σύστημα, 4-2-3-1, όμως δοκίμασε πολλά πρόσωπα στην ενδεκάδα, και πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Τζόρβας (τερματοφύλακας), Γκάμπριελ (δεξί μπακ), Σπυρόπουλος (αριστερό μπακ), Σαριέγκι, Βύντρα (στόπερ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο (αμυντικά χαφ), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο (μεσοεπιθετικοί) ή Σαλπιγγίδης και Σισέ (σέντερ φορ). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Μπιέρσμιρ, Καντέ, Νίνης, Ρουκάβινα και Πετρόπουλος.

Θέση στην ενδεκάδα, διεκδικούν οι Νίνης, Λέτο, Σαλπιγγίδης, ενώ, από την αρχή της προετοιμασίας για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο τελευταίος, ήταν να μείνει εκτός ενδεκάδας, για να πάρει κάποιες "ανάσες". Επίσης ο Τεν Κάτε σκεφτόταν να δώσει «ανάσες» στον Κατσουράνη ή στον Καραγκούνη.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μαρίνος (τραυματίας), Χριστοδουλόπουλος, Δάρλας, Μαχλελής (για λόγους τακτικής), Σεϊταρίδης, Μάντζιος, Κλέιτον και Τζιόλης (δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA).

Ταλαιπωρία στην Αυστρία


Σε απίστευτη ταλαιπωρία μετατράπηκε η ... προσπάθεια να προπονηθεί ο Παναθηναϊκός στο Γκρατς την παραμονή του ματς με τη Στουρμ. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην αυστριακή πόλη, αλλά κυρίως της συμπεριφοράς των ανθρώπων της ομάδας και του παρατηρητή τελικά η προπόνηση δεν έγινε!

Η προπόνηση ματαιώθηκε οριστικά λοιπόν. Εξυπακούεται πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού διερευνούν την δυνατότητα καταγγελίας εις βάρος της Στουρμ Γκρατς, με αιχμές παράλληλα για τους χειρισμούς του βέλγου παρατηρητή, Νταβίντ Ντεφεριέρ και πιθανότατα η καταγγελία θα κατατεθεί πριν από την έναρξη του αγώνα..

"Δεν μας φερθήκατε όπως εμείς στην Αθήνα και αυτό είναι ντροπή" ήταν τα λόγια του β` αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Τζόνι Βεκρή στους διοικούντες της Στουρμ...

Σύμφωνα με τον Κώστα Αντωνίου, μετά την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο, ο παρατηρητής συναίνεσε τελικά στο να προπονηθεί η ομάδα στο γήπεδο, αλλά δεν ήθελαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, μετά την ταλαιπωρία που είχε υποστεί η ομάδα.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης φαινόταν αρχικά πως ήταν αδύνατο οι παίκτες του Τεν Κάτε να προπονηθούν την Τετάρτη (4/11) στο "UPC Αρένα" και έτσι αποφασίστηκε η προπόνηση να γίνει στο γήπεδο της Γκράτσερ, το οποίο διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα.

Τα... τερτίπια των αυστριακών πάντως με το γήπεδο δεν ήταν και τόσο... αθώα, καθώς οι άνθρωποι της Στουρμ δεν είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα τους παίκτες του Παναθηναϊκού οτι η προπόνηση δεν μπορεί να γίνει στο γήπεδο τους. Αυτό φυσικά προκάλεσε την έκρηξη του Χενκ Τεν Κάτε που έβαλε τις φωνές! "Δεν γίνονται αυτά. Καταστρέφετε το ποδόσφαιρο"!

Τα τραγελαφικά ξεκίνησαν μετά, όταν ο οδηγός που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού, είτε δεν βρήκε το προπονητικό κέντρο της Γκράτσερ ή η απόσταση ήταν πολύ μεγαλύτερη απ' ότι είχαν ενημερώσει οι άνθρωποι της Στουρμ (15 λεπτά).

Αφού το πούλμαν περιπλανήθηκε μισή ώρα στους δρόμους του Γκρατς, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού απαίτησαν να γυρίσει αμέσως στο γήπεδο της Στουρμ! Αξίζει να σημειωθεί οτι στο πούλμαν υπήρχε και άνθρωπος της Στουρμ, που δεν είπε τίποτα!

Mε τα πολλά, η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε στο γήπεδο της Στουρμ Γκρατς, ωστόσο βρήκε τα αποδυτήρια όπου υπήρχαν οι αποσκευές των ποδοσφαιριστών, κλειδωμένα.
postgame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...