Δεν εμπλέκεται στην επίθεση της Αγ. Παρασκευής ο Επ. Αγώνας




Προκήρυξη με την οποία… δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής απέστειλε η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» στην εφημερίδα «το Ποντίκι». Η προκήρυξη βρέθηκε –μετά από τηλεφώνημα- στην οδό Ζολιώτη 31 στο Γκύζη, πίσω από το Εφετείο.

Στην προκήρυξη η οργάνωση αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην ένοπλη επίθεση που έγινε στις 27 Οκτωβρίου 2009 στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής και κατά την οποία τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί. Παράλληλα, η οργάνωση αποποιείται και άλλες επιθέσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς και η Αστυνομία τις αποδίδει στον «Επαναστατικό Αγώνα», χωρίς όμως να υπάρχει σχετική ανάληψη ευθύνης.

Η οργάνωση, μέσω της προκήρυξης, αρνείται κάθε σχέση με τους επικηρυγμένους ως «ληστές με τα μαύρα», ενώ διαχωρίζει τον εαυτό της από όλες τις άλλες οργανώσεις, επικαλούμενη μεγάλες διαφορές που πολύ συχνά διαπιστώνονται ανάμεσα στα κείμενα των προκηρύξεών της και τα αντίστοιχα άλλων ομάδων:

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές που εμείς έχουμε πραγματοποιήσει. Κάθε απόπειρα από μεριάς του κράτους να μας χρεώσει ενέργειες άσχετες με εμάς, “ορφανές” ή όχι, σχετίζεται με τα ευρύτερα κρατικά κατασταλτικά σχέδια.

Όσον αφορά τις “ορφανές” ενέργειες, πιστεύουμε ότι μια δυναμική ενέργεια χάνει μεγάλο μέρος της σημασίας και της σπουδαιότητάς της όταν δεν αναλαμβάνεται. Αλλά και όταν αναλαμβάνεται, το περιεχόμενο της προκήρυξης προσδιορίζει τη σοβαρότητα ή την έλλειψη σοβαρότητας του πολιτικού λόγου και την βαρύτητα της ενέργειας».


Ακόμη, στην προκήρυξη ο «Επαναστατικός Αγώνας» επιτίθεται κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, αντιδρώντας στα αναμενόμενα μέτρα στην οικονομία και τις κατά καιρούς θεωρίες περί τρομοκρατικών οργανώσεων που διαρρέουν –όπως αναφέρεται- τόσο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όσο και από το αρμόδιο υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...