Τώρα Ντόρα;


Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Χωρίς να έχει διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές, μπορεί να ισχυρισθεί κανείς με βεβαιότητα, ότι η επόμενη ημέρα για την πολιτική ζωή του τόπου ξεκίνησε.

Μετά την οικογένεια Καραμανλή, η δεύτερη μεγάλη οικογένεια, αυτή του πατριάρχη Μητσοτάκη, εγκαταλείπει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου.

Σε πρώτο ρόλο η τρίτη γενιά Παπανδρέου, μόνη εναπομείνασα από τις μεγάλες οικογένειες που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία 60 χρόνια, παίζει το τελευταίο χαρτί της, σε μία δύσκολη περίοδο απόλυτης οικονομικής κρίσης και κοινωνικών αναταραχών.

Είναι αλήθεια ότι και οι τρείς οικογένειες, παραμένοντας όλα αυτά τα χρόνια στην πρώτη γραμμή, εξάντλησαν τα αποθέματα της φύσης -και πολλές φορές, μαζί με αυτά, και  την υπομονή του εκλογικού σώματος.

Τα δημοσκοπικά παιχνίδια φαίνεται ότι δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τον διακαή πόθο των πολιτών να αφαιρέσουν σοβαρό τμήμα της εξουσίας από τα μεγάλα τζάκια.

Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται τώρα όχι μόνον να αναλάβει τον αντιπολιτευτικό ρόλο του, αλλά και το δύσκολο έργο της συσπείρωσης των Νεοδημοκρατών, μετά την μεγάλη ήττα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης.

Δεν υπήρξε ούτε ένας γνωστός μου που να μην στοιχημάτιζε υπέρ της νίκης της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το δεύτερο στοίχημα που τους συμβουλεύω να μην βάλουν, είναι ότι Καραμανλής - Μπακογιάννη αποκλείεται να επανακάμψουν κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο. Ο χρόνος θα δείξει εάν εγκατέλειψαν οριστικά τον πρώτο ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...