Την στέλνουν πίσω «δι’ ασήμαντον αφορμή»




Το 2002 συνελήφθη στην Ζάκυνθο μια κοπέλα βουλγαρικής καταγωγής, επειδή εργαζόταν χωρίς βιβλιάριο υγείας και γιατί είχαν λήξει τα χαρτιά της.

Οδηγήθηκε στο δικαστήριο και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών (μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή).

Η υπόθεση υποτίθεται ότι έκλεισε εκεί. Το 2006 η υπόθεση έφτασε πάλι στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Εκεί η κοπέλα δικάστηκε ερήμην (έλειπε σε σπουδές στη Βουλγαρία και οι κλητεύσεις πήγαιναν σε λάθος διεύθυνση). Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση και 1.500€ πρόστιμο και χωρίς δυνατότητα έφεσης.

Το δικαστήριο διέταξε την δικαστική της απέλαση. Το 2009 ήρθε εκ νέου στην Ελλάδα κανονικά.
Πήγε στην αστυνομία Ζακύνθου για να φτιάξει τα χαρτιά της.

Ενώ είχε καθημερινή επαφή με την Αστυνομία, την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου κρατήθηκε στα κρατητήρια Ζακύνθου. Από εκείνη την ημέρα και μετά την υπόθεση ανέλαβε δικηγόρος.

Έγινε προσπάθεια για μετατροπή της ποινής σε χρηματικό πρόστιμο. Απορρίφθηκε. Ξαναέγινε δικαστήριο με αίτημα ακύρωσης εκτέλεσης της ποινής. Απορρίφθηκε ξανά.

Πώς γίνεται να δικάζεται κάποιος για το ίδιο αδίκημα δυο φορές; Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που έκανε την παράνομη πρόσληψη... αθωώθηκε!

Πώς γίνεται απέλαση σε πολίτη Ε.Ε. για τόσο μικρό αδίκημα, ενώ υπάρχουν δεδικασμένες υποθέσεις με αθωωτικό χαρακτήρα για πιο σοβαρά αδικήματα;

Τα κρατητήρια της Ζακύνθου είναι σε άθλια κατάσταση και γεμάτα, λόγω της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η κοπέλα κρατείται ακόμη σε αυτά τα κρατητήρια περιμένοντας να απελαθεί.

Άλλη μια παράνομη απέλαση...

Πηγή: atsarantos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...