Νέο καθεστώς στις χρηματοδοτήσεις κρατικών φορέων




Τη δημιουργία Μητρώων Χρηματοδοτούμενων Φορέων στο Υπουργείο Πολιτισμού, με την καθιέρωση κριτήριων βάσει των οποίων θα γίνεται η ένταξη των φορέων και η χρηματοδότησή τους, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού.
 
Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να σταματήσει το καθεστώς του «εθισμού στην ευκολία των χρημάτων των φορολογούμενων, στο οποίο βρισκόταν ο χώρος του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Τουρισμού και της κρατικής τηλεόρασης».

«Αντιμετωπίσαμε αναξιοκρατία και αδιαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο διατίθεντο τα χρήματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού.

Υπογράμμισε δε ότι η αδιαφάνεια και σπατάλη θα σταματήσει με τα Μητρώα Χρηματοδοτούμενων Φορέων, καθώς θα καθιερωθούν κριτήρια με βάση τα οποία ο κάθε φορέας που θα εντάσσεται και θα χρηματοδοτείται, θα αξιολογείται κάθε χρόνο σύμφωνα με την διαχείριση των χρημάτων που έκανε για να επανενταχθεί ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...