Προχωρούν ο προσλήψεις ιατρικού προσωπικού




Για τη στήριξη του ΕΣΥ με την πλήρωση των οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαβεβαίωσε τη Βουλή η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Η υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, ανακοίνωσε λεπτομερώς τον προγραμματισμό των προσλήψεων.

Συγκεκριμένα:

-Εγκρίθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για 671 (τελικώς) κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων σε θέσεις επιμελητών. Υπόκειται πλέον στα νοσοκομεία να κάνουν την προκήρυξη.

-Ζητήθηκε η επιτάχυνση και επεξεργασία για την σύσταση επιπλέον 1.329 θέσεων ιατρικού προσωπικού ώστε να προχωρήσουν γρήγορα και έτσι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2.000, που απαιτείται ώστε να λειτουργήσει σωστά το πρόγραμμα εφημεριών και να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων.

-Η προκήρυξη για τις 1.727 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού βρίσκεται στο ΑΣΕΠ και θα προχωρήσει αφού γίνει προσαρμογή του τεύχους της προκήρυξης βάσει της γενικής οδηγίας που θα είναι για όλες τις προκηρύξεις.

-Θα προχωρήσει εντός του έτους η προκήρυξη 1.400 ακόμη θέσεων νοσηλευτών. Ισχύει η δέσμευση για την κάλυψη 3.000 νέων θέσεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων.

-Γίνεται προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία όσον αφορά και στους ειδικευμένους γιατρούς, αλλά πρέπει να προηγηθεί σωστή απεικόνιση αναγκών.

-Προχωρεί η αποπληρωμή των εφημεριών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, ενώ από το Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η διαβεβαίωση για την πληρωμή τους για το υπόλοιπο του χρόνου.

-Σε πλήρη συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών επιχειρείται λύση στο νομικό πρόβλημα του πλαφόν των εφημεριών το οποίο θα τεθεί σε διάλογο κατά την αυριανή συνάντηση της υπουργού με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΙΝΓΕ).

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αν και έκανε λόγο για κάλυψη λιγότερων οργανικών θέσεων, αναγνώρισε καλές προθέσεις και θετικά πρώτα δείγματα γραφής στη νέα υπουργό και ζήτησε να γίνουν οι προσλήψεις εντός του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...