Επιστολή της μητέρας του Αλέξη για τη δίκη στην Άμφισσα




Την «έκπληξη» και την «πικρία» της για την απόφαση της δικαιοσύνης να μεταφερθεί στην Άμφισσα η δίκη «των δολοφόνων του παιδιού μου», όπως χαρακτηρίζει τους κατηγορούμενους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, εκφράζει με δήλωση της η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.



Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν
Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν
Σύμφωνα με την κα. Τσαλικιάν η μεταφορά της έδρας αποδυναμώνει το δικαίωμα της να υπερασπιστεί τη μνήμη του «αθώου 15χρονου νεκρού» γιού της, ο οποίος «υπήρξε θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησης από τους δράστες, το οικογενειακό τους περιβάλλον και τον κ. Κούγια».

Κατά την κα Τσαλικιάν:
- παρακωλύεται η ομαλή διεξαγωγή της δίκης με το να παρεμποδίζεται η προσέλευση μαρτύρων, ανάμεσα τους και μαθητές, λόγω της μεγάλης απόστασης ως την Άμφισσα
- αντικαθίστανται ένορκοι, οι οποίοι τελούν σε άμεση τοπική σχέση με τα περιστατικά και,
- περιορίζεται κατά πολύ η αρχή της δημοσιότητας της δίκης.

Η μητέρα του 15χρονου Αλέξη απευθύνει, τέλος, έκκληση στην πολιτεία να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα.

Ολόκληρη η δήλωση της κας Τσαλικιάν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...