Τεν Κάτε: «Απογοητευτικό αποτέλεσμα»


Ο Χενκ Τεν Κάτε εμφανώς... σκασμένος από την ήττα μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για απογοητευτικό αποτέλεσμα, αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που υπέστη η ομάδα του αλλά και για την ποιότητα που έλειπε σήμερα από το «τριφύλλι». Τι είπε για Καραγκούνη και Λέτο...




...«Eίναι πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα. Δεν ξεπεράσαμε το γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος του πρώτου μέρους. Αυτή είναι η ιστορία του ματς πάνω-κάτω. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ήταν του Ολυμπιακού εμείς είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες. Σήμερα μας έλειψε η τύχη και η ποιότητα για να τελειώσουμε τις ευκαιρίες. Και μετά ήρθε αυτή η ανύποπτη φάση πίσω από τον χώρο του κέντρου. Η μπάλα ήρθε από ψηλά και πήγαμε με αφέλεια στην φάση. Έτσι σκόραρε ο Ολυμπιακός. Στην επανάληψη δεν ήμασταν δυναμικοί σαν μια γροθιά. Είχαμε μικροευκαιρίες και μια μεγάλη. Και ο Ολυμπιακός έκανε μετά το 2-0 ευκαιρίες. Ήταν ένα απογοητευτικό παιχνίδι για εμάς».

Τι δεν πάει καλά στο δεύτερο και ο Παναθηναϊκός δίνει το πάνω χέρι στον Ολυμπιακό;

Μετά από πέντε λεπτά χαρίσαμε το δεύτερο γκολ. Χάσαμε την μπάλα πολύ εύκολα στο κέντρο. Πήραν πλεονέκτημα και σκόραραν όμορφο γκολ. Αλλά για να μπει αυτό το γκολ έχουμε κάνει τρία-τέσσερα λάθη. Αυτό μας σκότωσε. Κάναμε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε, κάναμε αλλαγές. Δεν λειτούργησαν, δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Απέναντι σε έναν μισό Ολυμπιακό είδαμε ότι η ομάδα με το που δέχθηκε το γκολ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Είναι ένα αποτέλεσμα κάποιου κόμπλεξ που έχει η ομάδα από τα συνεχόμενα πρωταθλήματα που παίρνει ο Ολυμπιακό;

Όχι δεν έχουμε. Το ψυχολογικό μας πλεονέκτημα χάθηκε πριν το ματς. Ημασταν δυόμισι ώρες στο πούλμαν. Ωραία κατάσταση. Αν μπορεί να μιλήσει για ψυχολογικό μεινέκτημα θα ήταν αυτό. Δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία.

Αν δεν κερδίσεις αυτόν τον Ολυμπιακό, πότε θα τον κερδίσεις;

Στο επόμενο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος πρέπει να είδατε και το πρώτο μέρος. Θα μπορούσαμε να βάλουμε τρία γκολ. Τα παιχνίδια καθορίζονται από το πως σκοράρεις και όχι πως παίζεις. Δεν αντιδράσαμε και για αυτό ο Ολυμπιακός μας κερδίσε.

Αν ξαναβλέπατε το παιχνίδι θα ξαναβγάζατε τον Σιμάο;

Όχι. Ο Σιμάο είναι αμυντικός παίκτης. Η ποιότητα του είναι στην άμυνα και κυρίως χωρίς την μπάλα. Χάναμε 2-0 και έπρεπε να πάρουμε ρίσκο. Βάλουμε τον Νίνη, τον Λέτο, τον Χριστοδουλόπουλο που είναι επιθετικοί παίκτες. Αν δεν χάναμε δεν θα έβγαινε ο Σιμάο.

Περιμένατε περισσότερη ενέργεια από τους επιθετικούς του παίκτες;

Σίγουρα πολλά περισσότερα από την ομάδα. Δεν περίμενα να χάσω. Χάσαμε σαν ομάδα. Σαν ομάδα νικάς και σαν ομάδα χάνεις. Είναι εύκολο να υποδείξεις ένα δύο ονόματα που δεν ήταν καλοί. Χάσαμε και στο κέντρο, και στην άμυνα και στην δημιουργία. Το θέμα είναι ότι χάσαμε σαν ομάδα.

Αυτή η ήττα θα βαρύνει ψυχολογικά τους παίκτες;

Έχουμε τρία παιχνίδι μέχρι την διακοπή. Θέλουμε 9 βαθμούς. Τόσο ματς θα έχει ο Ολυμπιακός και πρέπει να δούμε τι θα γίνει. Μην ξεχνάτε ότι ένας πόντος ήταν η διαφορά. Για το άγχος που λέτε εξαρτάται τι θα γράψετε.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έρθει με +4 και τελικά τώρα είναι στο -1. Είναι αυτό μια αναστάτωση για την ομάδα;

Ανήκει στην ιστορία ότι έγινε. Χάσαμε δέκα ευκαιρίες την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως είπα σε δύο παιχνίδια σκοράραμε ένα γκολ. Όταν δεν βάζεις γκολ, δεν νικάς.

Ισχύει ότι αντέδρασε ο Καραγκούνης όταν έμεινε εκτός αποστολής;

Δεν υπήρξε επεισόδιο. Ο Καραγκούνης έκανε προπόνηση με εμάς στις 5 Νοεμβρίου. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε την γρίπη, μέχρι την Τετάρτη δεν ερχόταν. Την Πέμπτη ήρθε και την Παρασκευή. Πως να είναι στην αποστολή; Ο Λέτο έχει σπάσει το δάχτυλο του ποδιού! Για αυτό και δεν ξεκίνησε. Έκανε ένεση στο ημίχρονο. Ζήτηση από τον Καραγκούνη να μείνει μαζί με την ομάδα. Και αυτός και ο Καρνέζης θα ήθελαν να είναι εδώ αλλά εδώ δεν μπορείς να καθίσεις στην κερκίδα. Θα ήταν καλό να ήταν στην κερκίδα.

Τι εννοείτε όταν λέτε ότι δεν μπορούν να καθίσουν στην κερκίδα;

Γιατί δεν είναι ασφαλές. Μου το είπαν σήμερα.

http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...