ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ




Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτης απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Ν. Δ. κ. Σίμου Β. Κεδίκογλου για τα μεγάλα προβλήματα του Οδικού Δικτύου της Εύβοιας μεταξύ των άλλων τόνισε:Χαίρομαι για την Ερώτηση του αγαπητού Συναδέλφου και συμφωνώ με την ουσία της διαπίστωσης του, ότι η κατάσταση του Οδικού Δικτύου της Εύβοιας είναι αξιοθρήνητη. Είχα μάλιστα την ευκαιρία κατά την προχθεσινή συνάντηση που είχα με τον Νομάρχη της Εύβοιας κ. Θανάση Γ. Μπουραντά και τους Συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Α. Περλεπέ - Σηφουνάκη και τον κ. Συμεών Α. Κεδίκογλου να παρουσιάσω τα σημερινά δεδομένα από την πλευρά του Υπουργείου και τους δικούς μας σχεδιασμούς.
Αγαπητέ Συνάδελφε οι σχεδιασμοί μας είναι:
«Η άμεση υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Παράκαμψη Βασιλικού», μήκους 7 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 27,7 εκατ. Ευρώ και η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του. Για το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας έως Ψαχνά», μήκους 29 χλμ. και κόστους 150 εκ. ευρώ το οποίο είναι ενταγμένο στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να το εντάξει στο ΕΣΠΑ στη πρώτη αναθεώρησή του.»Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε επίσης ότι θα επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της μελέτης του έργου «Παράκαμψη Αμαρύνθου», μήκους 6,82 χιλιομέτρων και ότι θα επιδιωχθεί η ένταξη του έργου αυτού σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.Όσον αφορά στο τμήμα του Βόρειου Άξονα από Ψαχνά έως Ιστιαία, για το οποίο οι μελέτες ολοκληρώνονται εντός του 2010 αλλά το έργο δεν έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση μέχρι σήμερα, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να χαρακτηρισθεί ως Διευρωπαϊκό Δίκτυο ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του.Τέλος, ο υφυπουργός αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα των υποδομών του νομού Ευβοίας, λόγω και της ιδιαιτερότητας του λεγόμενου «στατιστικού παράδοξου» της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας (το γεγονός δηλαδή ότι παρουσιάζει πλασματικά υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από τον μέσο όρο της χώρας, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η χρηματοδότηση των έργων της Στερεάς Ελλάδας στο ΕΣΠΑ, λόγω των κοινοτικών κανονισμών), ανέφερε ότι θα επιδιωχθεί από την Κυβέρνηση, η διαμόρφωση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος, από εθνικούς πόρους, με στοχευμένες δράσεις, στο οποίο θα μπορούν να ενταχθούν τα υπόλοιπα οδικά έργα αλλά και άλλα όπως άρδρευση και ύδρευση με προτεραιότητα το φράγμα ΣΕΤΑ-ΜΑΝΙΚΙΑ».
Επίσης ο κ Μαγκριώτης ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την Εύβοιαγια την επιτόπια εξέταση των θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...