Σεϊταρίδης: "Ενωμένοι... για τίτλο"


Για τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ελλάδος, στιγμές της προσωπικής του καριέρας αλλά και τον "αιώνιο αντίπαλο" μίλησε στο δεύτερο μέρος της τηλεοπτικής συνέντευξης του ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο διεθνής αμυντικός ήταν αποκαλυπτικός για πολλά θέματα στη...



...συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ (Σάββατο, 14:00) ενώ για άλλη μια φορά υποστήριξε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τα πάντα να πετύχουν αυτό που θέλουν ότι και οι οπαδοί του "τριφυλλιού", δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ...

- Τι διαφορετικό βρήκε στον Παναθηναϊκό, στην επιστροφή του...
"Σίγουρα έχει αλλάξει το προπονητικό κέντρο και έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Επίσης είδα κάποια καινούρια πρόσωπα. Στο ιατρικό τιμ, παιδιά που δουλεύουν εδώ μέσα και σχεδόν όλη η ομάδα είναι αλλαγμένη. Βέβαια τα περισσότερα παιδιά που είναι εδώ τα ήξερα, είχαμε παίξει αντίπαλοι στην Εθνική. Αλλά από τα παιδιά με τα οποία είχαμε παίξει συμπαίκτες βρήκα μόνο τον "Κάρα", τον Αλέξη τον Τζόρβα και το Φίλιππο το Δάρλα. Δεν θυμάμαι κάποιον άλλο που είχαμε παίξει μαζί όσο ήμουν εδώ".

- Για τον Σωτήρη Νίνη...
"Είναι ένας νέος παίκτης που έχει ποδοσφαιρική ποιότητα και πιστεύω ότι αν προσεχθεί από τον Παναθηναϊκό και προσέξει και ο ίδιος τον εαυτό του, μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Το ταλέντο το έχει και το μόνο που του λείπει είναι να έχει την τύχη με το μέρος του και να δουλέψει".

- Αν τον βοηθάει ο συναγωνισμός για τη θέση...
"Δεν το σκέφτομαι αυτό, κάνω την προπόνηση μου κάνω τη δουλειά μου, και από εκεί και πέρα αυτός που θα αποφασίσει ποιος θα παίξει θα είναι ο προπονητής. Ειλικρινά, αν αποφασίσει να παίξω εγώ καλώς, αν αποφασίσει να παίξει κάποιος άλλος, θα περιμένω τη σειρά μου. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να κάνω εγώ τη δουλειά μου και να είμαι καλά, γιατί όταν είμαι καλά και πατάω γερά στα πόδια μου δεν είχα πρόβλημα ποτέ".

- Για το αν ο προηγούμενος πρωταθλητής έχει τον «αέρα» του πρωταθλητή και είναι αυτό αβαντάζ
"Όχι, δεν πιστεύω ότι έχει άλλον αέρα. Στα χαρτιά είναι πρωταθλητής της προηγούμενης χρονιάς, τώρα δεν μπορώ να πω ότι έχει κάποιον άλλον αέρα και αυτό μπορείς να το καταλάβεις αν κοιτάξεις για παράδειγμα στην Ισπανία. Η Μπαρτσελόνα είναι πρωταθλήτρια, τι μπορείς να πεις ότι είναι το φαβορί; Υπάρχει και μία Ρεάλ η οποία έχει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Απλά είναι τυπικό, είναι στα χαρτιά πρωταθλητής για παράδειγμα ο Ολυμπιακός, και οι δύο υποψήφιοι είναι πάντα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για να πάρουν το πρωτάθλημα. Και ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα φέτος, που το ευχόμαστε, πάλι του χρόνου θα είναι ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υποψήφιοι".

- Για το αν το πρωτάθλημα κρίνεται στα ντέρμπι η με τις μικρές ομάδες...
"Δεν το ξέρω, αυτό δεν το ξέρω. Γιατί έτσι όπως έχει κυλήσει μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα, εκτός αν υπάρξει κάποια τεράστια έκπληξη, αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα κριθεί στα ντέρμπι ή στα μικρά παιχνίδια. Εκεί που χάνεις βαθμούς και δεν το περιμένεις. Γιατί σε ένα ντέρμπι, εννοείται πως θες να το κερδίσεις, και για τους λόγους τους βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς, αλλά δε μπορείς να ποντάρεις σε ένα ντέρμπι.

Να πεις, θα μαζέψω δηλαδή έξι βαθμούς από εκεί. Μπορεί να κερδίσεις, μπορεί να χάσεις, μπορεί να φέρεις ισοπαλία. Ενώ στα μικρά παιχνίδια είναι που κάνεις το λογαριασμό σου και λες ότι θα πάρω τόσους βαθμούς."

- Τι θυμάται και τι θέλει να ξεχάσει από τα ελληνικά ντέρμπι:
"Μου λείψανε τα ντέρμπι όπως πιστεύω σε όλους τους παίκτες σε όλα τα πρωταθλήματα θέλουν τέτοια παιχνίδια. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι πάντα υπήρχε, ειδικά τότε που και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είχαν πάρα πολύ καλή ομάδα, ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα στους παίκτες του Παναθηναϊκού που υπήρχε ένταση εκνευρισμός, δυνατό παιχνίδι, αυτό είναι που θυμάμαι χαρακτηριστικά".

- Για τη Ριζούπολη;
"Έχει περάσει αυτό τώρα, το έχω ξεχάσει ήδη, δεν... Έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές και πρέπει κάποια στιγμή να το ξεχάσουμε και να συνεχίσουμε".

- Για τον κόσμο...
"Το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι και εγώ και όλα τα υπόλοιπα παιδιά να ξέρουν ότι πάντα τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι. Τον χρειαζόμαστε πάντα στο πλευρό μας, είτε παίζουμε εκτός είτε εντός έδρας. Και όσο θέλουν αυτοί τον τίτλο άλλο τόσο τον θέλουμε και εμείς. Και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να κάνουμε κάτι φέτος".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΑΙΩΝΙΟΣ" ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

- Για τον Ολυμπιακό..
"Ξεκίνησε άσχημα και από τη στιγμή που έφυγε ο κ. Κετσπάγια έχει βελτιωθεί αρκετά, και όσον αφορά τη φυσική κατάσταση και τον αγωνιστικό τρόπο παιχνιδιού. Ξεχωρίζω το Νικοπολίδη που είναι υπόδειγμα ποδοσφαιριστή, έχουμε παίξει μαζί και στη Εθνική και στον Παναθηναϊκό.

Μία πολύ καλή μεταγραφή και καλός παίκτης είναι και ο Μαρέσκα, τον οποίο είχα δει από όταν αγωνιζόμουν και εγώ στην Ισπανία και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό με την κλάση του και την ποιότητα του. Και το Γκαλέτι επίσης που ήμασταν και συμπαίκτες στην Ατλέτικο".

- Για τον Γκαλέτι...
"Με είχε ρωτήσει για τότε που ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Με είχε ρωτήσει γενικότερα για την Ελλάδα, αλλά δεν θυμάμαι να σου πω αν με είχε ρωτήσει για τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό γιατί τον ήθελαν και οι δύο ομάδες.

Με είχε ρωτήσει για την Ελλάδα και του είπα ναι, είναι καλό πρωτάθλημα και του είπα ότι οι δύο καλύτερες ομάδες είναι αυτές οι δύο. Και μετά αποφάσισε να έρθει, πήγε στον Ολυμπιακό τελικά. Τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη και ήδη κάνει τη διαφορά".

http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...