Είδαν τη Διαμαντοπούλου οι πρυτάνεις




Συνάντηση με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, είχε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου.


Ο πρύτανης του Ε.Μ.Π, Κώστας Μουντζούρης, δήλωσε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια με ορισμένες διατάξεις του νόμου-πλαισίου ενώ ζητήθηκε και η βελτίωση ορισμένων από αυτές, για να λειτουργήσουν καλύτερα τα Ιδρύματα.

Για παράδειγμα, των διατάξεων εκείνων που αφορούν την διανομή των συγγραμμάτων, ή την εκλογή των μελών Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού.


Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Αναστάσιος Μάνθος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα του ασύλου και υπογράμμισε ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο επαρκεί, καθώς μόνον «η αντίληψή μας περί ασύλου πάσχει».

Να σημειωθεί εδώ πως πριν λίγες ημέρες υπήρξε συνάντηση και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους πρυτάνεις.

Πάντως και οι δύο πρυτάνεις επισήμαναν ότι οι αλλαγές, που πρόκειται να γίνουν στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής για τα πανεπιστήμια, θα πρέπει να περιλάβουν ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης.

Τέλος, για το θέμα της αναγνώρισης των κολεγίων, ο πρύτανης του Ε.Μ.Π. δήλωσε ότι πρέπει «να δοθούν ποιοτικές εγγυήσεις και να γίνουν αυστηροί έλεγχοι ποιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...