ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ-ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ

Από ένα διπλωμάτη απέλασαν η Καμπότζη και η Ταϊλάνδη, που έχουν ήδη ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους, μετά τον διορισμό ως συμβούλου του πρωθυπουργού της Καμπότζης του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα, ανακοινώθηκε σήμερα από επίσημη πηγή στην Μπανγκόκ.


«Αποφασίσαμε να απελάσουμε τον Πρώτο Γραμματέα της πρεσβείας της Καμπότζης μετά από την απέλαση από την Καμπότζη του δικού μας Πρώτου Γραμματέα της πρεσβείας της Ταϊλάνδης στην Πνομ Πενχ»,δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Μπανγκόκ.
Ο Τακσίν διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα προσωπικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Καμπότζης Χου Σεν,απόφαση που θεωρήθηκε από την Μπανγκόκ ως «πραγματική πρόκληση». Βρίσκεται στην Πνομ Πένχ από την Τρίτη.
Ο Σιναουάτρα διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2001 μέχρι το 2006.Στη συνέχεια ανατράπηκε με πραξικόπημα και καταδικάστηκε ερήμην το 2008 για οικονομικές ατασθαλίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...