Σχέδιο νόμου για τη διάρκεια των δικών στην Ιταλία




Σε έξι χρόνια, το περισσότερο, θα πρέπει να ολοκληρώνονται στην Ιταλία οι δίκες που αφορούν αδικήματα με ποινές μέχρι και 10 χρόνια, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Γερουσία της Ρώμης.

Αν η όλη διαδικασία δεν ολοκληρωθεί εντός του προαναφερθέντος χρονοδιαγράμματος, τότε το αδίκημα θα παραγράφεται αυτόματα και ο κατηγορούμενος δε θα πρέπει πια να απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το σχέδιο νόμου συνέταξε ο βουλευτής, Νικολό Γκεντίνι, που είναι, παράλληλα, και ο κύριος συνήγορος υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το «πράσινο φως» για την κατάθεση του σχεδίου νόμου δόθηκε μετά τη συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, ο οποίος, τελευταία, είχε λάβει σαφείς αποστάσεις από πολλές θέσεις και πρωτοβουλίες του Ιταλού πρωθυπουργού.

Στήριξη στο σχέδιο νόμου θα προσφέρει και το κόμμα της Λέγκας του Βορρά, η οποία μετέχει, επίσης, στην κυβέρνηση.

Σφοδρή ήταν η αντίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής του κόμματος «Ιταλία των Αξιών», Αντόνιο Ντι Πιέτρο, να μιλά για τη μεγαλύτερη κεκαλυμμένη αμνηστία που υπεγράφη ποτέ.

«Μόνος στόχος της αναμόρφωσης αυτής είναι να μπορέσει να τη σκαπουλάρει ο Μπερλουσκόνι και να μην καταδικασθεί στις δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μιλάνο», ήταν το σχόλιο του γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Πάολο Φερέρο.

Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, υπογράμμισε: «Δεν αποκλείεται το νέο μέτρο να κριθεί, τελικά, αντισυνταγματικό» και αναφέρθηκε στην «ανάγκη τήρησης της αρχής που ορίζει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...