Με Σισέ ο Παναθηναϊκός, 2-1 τον Πανιώνιο





Το απόλυτο των νικών μέσα στο ΟΑΚΑ διατήρησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε την πέμπτη του νίκη σε πέντε αγώνες, μέσα στην έδρα του. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 του Πανιώνιου στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και ανέβηκαν στους 25 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός.


Ο Σισέ με δύο γκολ, στο 6΄ με πέναλτι και 11΄ με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι», ενώ για τον Πανιώνιο μείωσε ο Ριέρα στο 53΄. Στην φάση του πέναλτι που κέρδισαν οι «πράσινοι» αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Όμο. Ο Πανιώνιος είχε δοκάρι στο 42΄ με απευθείας φάουλ του Μπάλαμπαν.

Χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο επιπέδου ο Παναθηναϊκός πέτυχε γρήγορα τα δύο γκολ και στη συνέχεια έριξε το ρυθμό του. Στο 6’ από μπαλιά του Καραγκούνη, ο Γάλλος στράικερ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Όμο έβαλε το χέρι του και σωστά ο Παπασταμάτης έδωσε το πέναλτι και απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον Αφρικανό αμυντικό. Ο Σισέ εκτέλεσε ψύχραιμα και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ (1-0). Να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη φάση ο Πανιώνιος διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ.

Πέντε λεπτά αργότερα, από εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Νίνη, ο Σισέ πήρε τη μπάλα και με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπέλιτς κι έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να φορτσάρει και έτσι ο Πανιώνιος, παρότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες ήταν αυτός που πίεσε για να σκοράρει. Στο 33’ ο Κουμορτζί βρέθηκε απέναντι από τον Τζόρβα, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και 9 λεπτά αργότερα, με το απευθείας φάουλ του Μπάλαμπαν έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού.

Τελικά, οι «κυανέρυθροι» μείωσαν στο 53’. Μετά από αδράνεια του Σαριέγκι και του Δάρλα ο Ριέρα με σουτ μείωσε σε 2-1. Μάλιστα ο Πανιώνιος έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 57΄ με την κεφαλιά του Λάτκα, μετά το κόρνερ του Ριέρα, να περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

Μέχρι το τέλος η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε. Στο 77’ ο διαιτητής Παπασταμάτης θα μπορούσε να αποβάλει τον Δάρλα, ο οποίος υπέπεσε σε επικίνδυνο φάουλ, ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα, ενώ λίγο πριν τέλος ο Σισέ έδωσε στον Γκάμπριελ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Να σημειωθεί το σφύριγμα της λήξης από τον Παπασταμάτη βρήκε τους «πράσινους» να αποδοκιμάζονται από τους οπαδούς τους...



Κίτρινες κάρτες: Κατσουράνης, Δάρλας, Γκάμπριελ, Σιμάο, Μπιέρσμιρ - Μπάλαμπαν, Τζαβέλλας

Κόκκινες κάρτες: 6΄ Όμο

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Γκάμπριελ, Δάρλας, Σιμάο, Κατσουράνης (59΄ Σεϊταρίδης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Νίνης (63΄ Ρουκάβινα), Σισέ.

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε (13΄ Λάτκα), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (76΄ Εστογιανόφ), Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...