Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)





Σε εξέλιξη βρίσκεται το ντέρμπι «αιωνίων» της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση, εξαιτίας των επεισοδίων των οπαδών του Ολυμπιακού με την αστυνομία και τις καθυστερημένης άφιξης της αποστολής του Παναθηναϊκού στο φαληρικό γήπεδο.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0

Ολυμπιακός (Ζίκο):
Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Μαρέσκα, Ντούντου, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σεϊταριδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σιμάο, Γκάμπριελ ,Σαλπιγγίδης, Σισέ.

Καθυστέρησε μια ώρα η έναρξη του ντέρμπι

Με δυόμιση ώρες καθυστέρηση και συνοδευόμενη από τέσσερις διμοιρίες της αστυνομίας και αρκετά περιπολικά έφτασε (18:15) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η αποστολή του Παναθηναϊκού. Έτσι, κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων, το παιχνίδι θα ξεκινήσει 75 λεπτά μετά την άφιξη των «πράσινων», δηλαδή στις 19:30.

«Ντροπή για το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης λίγα λεπτά μετά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», θέλοντας να αποτυπώσει το «pregame» του αγώνα.

Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή των «πρασίνων» ακινητοποιήθηκε για περισσότερη από μιάμιση ώρα έξω από το Καλλιμάρμαρο, ύστερα από απόφαση της Αστυνομίας. Οι αρχές θεώρησαν ότι έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει τελείως η κατάσταση με τα επεισόδια που έγιναν στην παραλιακή λεωφόρο, κοντά στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

Οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» έριξαν μολότοφ, από τις οποίες κάηκαν δύο μοτοσικλέτες της αστυνομίας. Oι δυνάμεις της Αστυνομίας, στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν, έκαναν χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε επτά συλλήψεις και δύο προσαγωγές.

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Στην αρχή ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες. Η αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν να φτάσει στο γήπεδο στις 5. Ωστόσο στις 5 παρά έγινε ένα περιστατικό με φίλαθλους του Ολυμπιακού και τα ΜΑΤ στην παραλιακή, γεγονός που υποχρέωσε την Αστυνομία να κρατήσει μακριά το πούλμαν του Παναθηναϊκού.

Τώρα βέβαια το γήπεδο και ο χώρος είναι απόλυτα καθαρός, όμως έχουμε πέσει στην ώρα αιχμής, που όλοι οι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο. Υπάρχει μία διχογνωμία στις τάξεις της Αστυνομίας. Ο επικεφαλής λέει να ξεκινήσει το πούλμαν, ενώ ο ταξίαρχος λέει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει το πούλμαν. Η αστυνομία δεν δίνει ακριβείς πληροφορίες για το πού είναι το πούλμαν του Παναθηναϊκού και καλά κάνει, γιατί υπάρχουν ανεγκέφαλοι που μπορεί να επιχειρήσουν να κάνουν το οτιδήποτε».

* Η αποστολή του Ολυμπιακού μπήκε στο φαληρικό στάδιο στις 16:45, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει φθάσει ακόμα στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...