TI ΕΙΠΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΕΡΟΥΚΑ" ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ


Κουσουλός Πέτρος

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Ένα μαυρισμένο μάτι, μωλωπισμένα χέρια και πόδια, αλλά και χτυπήματα στον αυχένα και το κεφάλι είναι το «ενθύμιο» που αποκόμισε –όπως καταγγέλλει- από τους… συναδέλφους του ο 41χρονος αρχιφύλακας της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών, ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας πρωταγωνίστησε στο πρωτοφανές αστυνομικό θρίλερ που διαδραματίστηκε στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Σολωμού στην Αθήνα και θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο: «Ο ένστολος, η ιερόδουλη και η ξανθιά περούκα…».


Ο λόγος για τον 41χρονο Φώτη Ασημακόπουλο, ο οποίος λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας συνελήφθη έξω από το σπίτι του στην οδό Ιουλιανού από άνδρες της ΟΠΚΕ.
Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα ενός οδηγού ταξί, αυτόπτη μάρτυρα του έντονου διαπληκτισμού μεταξύ του αρχιφύλακα και μιας ιερόδουλης, που είχε ως αποτέλεσμα ο 41χρονος ένστολος να βγάλει το υπηρεσιακό του όπλο και να πυροβολήσει στον αέρα.

Αποτέλεσμα του απίστευτου επεισοδίου ήταν ο αρχιφύλακας να τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά και να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να δικαστεί για παράβαση του νόμου περί οπλοφορίας- χρήσης πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς και για αντίσταση κατά της Αρχής.

Έτσι απάντησαν οι κ.κ. συνάδελφοι
Έτσι απάντησαν οι κ.κ. συνάδελφοι
«Παραλίγο να με σκοτώσουν»


Επειδή όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, ο 41χρονος, μιλώντας αποκλειστικά στη zougla.gr, όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, αλλά παραθέτει τη θέση του για το πώς έγινε το επεισόδιο με την Αφρικανή ιερόδουλη. Παράλληλα, δηλώνει πως ετοιμάζεται να καταθέσει μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων του που τον συνέλαβαν, κατηγορώντας τους (και αυτό είναι το πιο σοβαρό) ότι τον «σάπισαν στο ξύλο»!

Η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε για λίγη ώρα, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των χτυπημάτων που φέρει στο πρόσωπο και το σώμα του.

Χτυπήματα σοβαρά (όπως θα διαπιστώσετε και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έχουμε στη διάθεσή μας) που κατά τους ισχυρισμούς του προκάλεσαν οι περίπου «15 νταήδες αστυνομικοί της ΟΠΚΕ», όπως τους χαρακτηρίζει, οι οποίοι για να τον συλλάβουν, τον σακάτεψαν (με κλωτσιές και με μπουνιές) στο ξύλο μπροστά στην έντρομη γυναίκα του και αρκετούς κατοίκους της περιοχής.

«Και όλα αυτά αναίτια, καθώς εγώ δεν προέβαλα την παραμικρή αντίσταση. Παραλίγο να με σκοτώσουν στο ξύλο. Όλα όσα μου προσάπτουν, ότι δήθεν αντιστάθηκα, είναι στημένα για να δικαιολογήσουν τη βαρβαρότητά τους. Δεν σταματούσαν ούτε όταν τους παρακαλούσα και τους έλεγα πως είμαι αστυνομικός. Δηλαδή σε έναν απλό πολίτη τι θα κάνανε;», αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του ο Φώτης Ασημακόπουλος, η οποία θα πρέπει να απασχολήσει –και μάλιστα πολύ σοβαρά- τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που δηλώνει μάλιστα κάθετος στα θέματα αστυνομικής βίας.

Τα σημάδια από τις χειροπέδες
Τα σημάδια από τις χειροπέδες
«Πυροβόλησα γιατί απειλήθηκα»


Ξεδιπλώνοντας τη δική του αλήθεια, ο 41χρονος αρχιφύλακας, πατέρας δυο παιδιών, επισημαίνει πως όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν στα φανάρια της συμβολής των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Σολωμού δυο έγχρωμες ιερόδουλες κόλλησαν σαν «βδέλλες» στα παράθυρα του αυτοκινήτου του.

«Πετάχτηκαν και από αριστερά και από δεξιά. Τα έχασα. Η μια μάλιστα, που ήταν από την πλευρά του συνοδηγού, αποπειράθηκε να μπει μέσα στο αυτοκίνητο. Βγήκα έξω και άρχισα να λέω στην κοπέλα που ήταν από την πλευρά μου, ότι δεν θέλω να μπει μέσα. Ξαφνικά βλέπω την άλλη να έχει μπει μέσα στο αυτοκίνητο και κάτι να ψάχνει», λέει ο αρχιφύλακας και συνεχίζει: «Τότε την άρπαξα από τα μαλλιά και την έβγαλα έξω από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να μου μείνει στα χέρια η περούκα της».

Σύμφωνα με την περιγραφή του 41χρονου αρχιφύλακα εκείνη τη στιγμή διαπίστωσε πως κάποιοι άλλοι αλλοδαποί, που είχαν δει τι συνέβαινε, άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του. «Φοβήθηκα γιατί έρχονταν με άγριες διαθέσεις. Έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα στον αέρα για να τους εκφοβίσω, γιατί έβλεπα πως ήθελαν να μου κάνουν κακό. Δεν το έκανα για πλάκα. Βρισκόμουν σε πραγματικό κίνδυνο και λειτούργησα με αυτό τον τρόπο για να προστατέψω τη σωματική μου ακεραιότητα. Δεν έκαναν κάτι το παράτυπο. Πραγματικά οι αλλοδαποί φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή», λέει. Στη συνέχεια, ο Φώτης Ασημακόπουλος επιβιβάστηκε στη λευκή BMW του και οδήγησε προς το σπίτι του.

Ακόμα και το μικρό του δάκτυλο "πλήρωσε" για το κακό που έκανε
Ακόμα και το μικρό του δάκτυλο "πλήρωσε" για το κακό που έκανε
«Πήγα να τους δώσω την ταυτότητα και άρχισαν να με χτυπούν»


Τη στιγμή που πάρκαρε –σύμφωνα με όσα λέει- είδε ένα όχημα της Αστυνομίας με φάρο να του κάνει νόημα να σταματήσει.

«Αφού πάρκαρα, βγήκα από το αυτοκίνητο με τα χέρια ψηλά όπως μου είπαν. Τους ενημέρωσα ότι είμαι συνάδελφος αστυνομικός και ότι έχω μαζί μου όπλο. Τους παρέδωσα το όπλο που ήταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και πήγα να βγάλω από την τσέπη μου την ταυτότητα όταν ήρθε ένας συνάδελφος από πίσω και μου έριξε μια μπουνιά. Λύγισα και εκείνη τη στιγμή άρχισαν να με χτυπάνε πολλοί. Εγώ φώναζα και τους ζητούσα να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό. Μάταια. Ήμουν κάτω και με χτυπούσαν έως ότου μου πέρασαν χειροπέδες, μπροστά στα μάτια της γυναίκας μου και άλλων κατοίκων. Μου φέρθηκαν λες και ήμουν ο χειρότερος εγκληματίας», δηλώνει οργισμένος.

Ερωτηθείς αν προέβαλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης ή αν αποπειράθηκε εκείνος να χτυπήσει τους άνδρες της ΟΠΚΕ, παρουσιάζεται κάθετος. «Σας ορκίζομαι στα δυο παιδιά μου. Δεν έφερα την παραμικρή αντίσταση. Δεν θα ήμουν χαζός να τα βάλω με 15», λέει.

Τα «παρατράγουδα» όμως της υπόθεσης συνεχίζονται καθώς μετά τη σύλληψή του και τη μεταφορά του στο Α.Τ. Ομονοίας, ο 41χρονος αρχιφύλακας καταγγέλλει πως ενώ ήταν σοβαρά χτυπημένος οι αστυνομικοί αρνούνταν να τον πάνε σε νοσοκομείο. «Με συνέλαβαν γύρω στις 4.30 και στην κλινική με πήγαν κατά τις 8 το πρωί», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ο Φωτης Ασημακόπουλος στο τμήμα
Ο Φωτης Ασημακόπουλος στο τμήμα
Τη Δευτέρα το πρωί, ο Φώτης Ασημακόπουλος μετήχθη σιδηροδέσμιος στον εισαγγελέα, ο οποίος μετά τη δίωξη που του άσκησε, τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Ζήτησε και πήρε όμως τριήμερη προθεσμία και η υπόθεσή του αναμένεται να εκδικασθεί την Πέμπτη.

Ωστόσο, σήμερα ή το αργότερο αύριο, όπως λέει, αναμένεται να καταθέσει και εκείνος από την πλευρά του μήνυση κατά των αστυνομικών που φέρονται να τον ξυλοκόπησαν. «Εγώ τέθηκα σε διαθεσιμότητα για έναν πυροβολισμό και εκείνοι που με έσπασαν στο ξύλο θα μείνουν έτσι; Δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει…», λέει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Γιώργος Μπουλούκος, μιλώντας στη zougla.gr τόνισε με νόημα: «Η κοινωνία μας προσβλέπει και προσδοκά από την αστυνομία την αποκατάσταση των εννοιών της τάξης και της ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, απαιτείται η τήρηση των όρων και εγγυήσεων της δικονομίας αλλά κυρίως της λογικής, της υπευθυνότητας και του επαγγελματισμού στην επέμβαση και λειτουργία της. Γιατί είναι πολύ λεπτή η διαχωριστική στιγμή ανάμεσα στην προστασία του πολίτη και την κατάχρηση εξουσίας και άσκηση παράνομης βίας, όπως συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ολοι αυτοι αφου δεν ξερουν ποτε πρεπει να σταματισουν τοτε καλο θα ειναι κυριε υπουργε να πανε στα σπιτια του γιατι αυριο στη θεση του συναδελφου τουσ θα βρισκεται καποισ αλλοσ πολιτησ τον οποιο θα τον αφησουν αναπηρο

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ 'ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ'

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...