Βόμβα: η Nokia μηνύει την Apple για όλες τις συσκευές iPhone!



Η μεγαλύτερη εταιρεία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία – αουτσάιντερ στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, την Apple. Ναι, όσο και αν σας φαίνεται αγαπητοί αναγνώστες πρωτάκουστο, η μήνυση είναι γεγονός με την Nokia να υποστηρίζει πως η Apple έχει παραβιάσει δέκα πατέντες της πρώτης, στις οποίες περιλαμβάνονται πατέντες για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων, αναγνώριση φωνής, ασφάλεια και κρυπτογράφηση.


Κατά τη Nokia οι παραβιάσεις αφορούν όλα τα μοντέλα iPhone. Η επιχειρηματολογία της Nokia στηρίζεται στο ότι ως μια εταιρεία που τα τελευταία 20 χρόνια έχει επενδύσει γύρω στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην Έρευνα & Ανάπτυξη στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, έχει δημιουργήσει αρκετά «παγκόσμια στάνταρντ» (όπερ και κατοχυρωμένα) με αποτέλεσμα οι εταιρείες που θέλουν να τα χρησιμοποιούν στις συσκευές τους να πληρώνουν και το αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο – μάλιστα 40 εταιρείες συμμορφώνονται κανονικά. Όχι όμως και η Apple που δεν συνεννοήθηκε καθόλου με τη Nokia (περί πατεντών και αντιτίμων), με συνέπεια την τελευταία να προβεί στη μήνυση.


Τώρα από την άλλη μεριά, αναλογιζόμαστε εμείς, αν έπαιξε ρόλο στην κατάθεση της μήνυσης το γεγονός ότι η Nokia για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, δήλωσε για το περασμένο τρίμηνο οικονομικές απώλειες της τάξεως των 836 εκατομμυρίων δολαρίων, την ίδια στιγμή που η Apple δήλωσε κέρδη 1.67 δισεκατομμύρια αντίστοιχα. Δηλαδή αυτές οι πατέντες δεν είχαν παραβιαστεί πέρυσι ή πρόπερσι; Λέμε εμείς τώρα…(σημειωτέων, η μετοχή της Apple έπεσε ελαφρώς την ημέρα που κατατέθηκε η μήνυση από τη Nokia)

(περισσότερες πληροφορίες: http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8321058.stm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...