Nα μην επικρίνεται ο κ. Ζαγοριανός, ζητούν οι συνήγοροι του Χριστοφοράκου!...

Tου Τάσου Τέλλογλου

από το http://www.protagon.gr/.

«O κ Νίκος Ζαγοριανός δεν εκανε το παραμικρό λάθος κατά την διάρκεια της εκπλήρωσης των ανακριτικών του καθηκόντων!».
Η θέση αυτή δεν προέρχεται απλώς από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, που εις εκδήλωσι ενός «πνέυματος του σώματος των δικαστών», δεν πειράζει έναν δικό τους. Δεν είναι εξ άλλου η πρώτη φορά. Με τα ίδια αντανακλαστικά είχε αντιδράσει το ανωτατο δικαστικό σώμα και στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος - ποιός θυμάται αυτή τη δίκη που καρκινοβατεί;
Το επιχείρημα υπέρ του κ. Ν. Ζαγοριανό προέρχεται από τα χείλη των υπερασπιστών του κ. Χριστοφοράκου. Εν χορώ μας «νουθετούν» να μην επικρίνουμε τον 4ο ειδικό ανακριτή , επειδή εκανε την ανάκριση καλά και ...

δεν ηταν σε θέση να προβλέψει ότι ο κ. Χριστοφοράκος θα εκανε χρήση της γερμανικής του υπηκοότητας κατι που σφύριζαν τα σπουργίτια από τις στέγες.
Θα μου πείτε, τι μπορούσε να κάνει ο κ. Ζαγοριανός;
Θα μπορούσε να εχει εκδόσει μία απαγόρευση εξόδου τουλάχιστον και να ζητήσει από την αστυνομία που προστατευε τον κ. Χριστοφοράκο να φροντίσει για τα υπόλοιπα.
Θα μπορούσε να αξιολογήσει τα όσα είχε πεί ο κ Ρ. Σήκατσεκ στις εναντίον του Μ.Χριστοφοράκου σχετικά με τις πληρωμές του καλοκαιριού του 2004, καταβολές που ουδόλως αποτυπώθηκαν στα κατηγορητήρια της Αθήνας για λόγους τους οποίους μόνο ο ανακριτής γνωρίζει.
Ένα επιχείρημα του κ.Γ. Σανιδά ηταν ότι δεν υπήρχε αποδέκτης σε αυτές τις πληρωμές. Και λοιπόν; Στις πληρωμές του 2003 προς τον κΜ.Χριστοφοράκο υπήρχε αποδέκτης ,γιατί αυτές να περιληφθούν στα κατηγορητήρια και οι άλλες επί των ημέρών της Νέας Δημοκρατίας όχι.
Η απαλλαγή του κ. Ν. Ζαγοριανού σαν να μην εγινε το παραμικρό, από τον τρόπο που διενεργήθηκε η ανάκριση, θα διευκολύνει τους πολιτικούς και των δύο μεγάλων κομμάτων που επιδιώκουν και επιτυγχάνουν το «θάψιμο» της υπόθεσης.
Οι πρωταγωνιστές της πιστεύουν ότι ό,τι δεν πέτυχαν επι ΝΔ θα το πετύχουν επί ΠΑΣΟΚ.
Κι αυτοί δεν είναι μόνο πολιτικοί από τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και η επιχειρηματίες που συνεργάστηκαν με τη Siemens του Χριστοφοράκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...