Στις περιοδείες το έριξαν στην ΝΔ




Ούτε… προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη πρωθυπουργού να ήταν, καθώς στην Νέα Δημοκρατία έχουν ξεκινήσει οι περιοδείες των υποψήφιων αρχηγών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρεθούν αύριο στην Αρχαία Ολυμπία για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και θα έχουν παράλληλα επαφές με στελέχη του νομού Ηλείας.

Tην αρχή πάντως έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μίλησε απόψε σε στελέχη της ΝΔ στην Ηλεία.

Από την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει εντός του Σαββατοκύριακου να περιοδεύσει στη Βόρεια Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα.

Παράλληλα και οι συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους… δίνουν και παίρνουν.

"Εγώ δεν θα κάνω κόμμα", είπε η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό "Σκάι" και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει διάλογος και για την ήττα, ο οποίος δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στο εσωτερικό της παράταξης.

Αυτή τη στιγμή -είπε- δεν έχει νόημα να κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα, αλλά έχει νόημα να αναλάβει ο καθένας από εμάς τις δεσμεύσεις του- είναι το πρώτο, το οποίο πρέπει να αλλάξει. Κι αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσωπικά ξεκινώ μια περιοδεία και μια πορεία, περισσότερο διαλόγου, περισσότερο για να ακούσω από ό,τι για να μιλήσω».

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος είναι τρίτος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τόνισε ακόμη πως "κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για διάσπαση.

Οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει οδηγούν σε έναν δρόμο. Aυτόν της ενότητας όλων μας και το κυριότερο στην ανάδειξη ενός ισχυρού, πολιτικά νομιμοποιημένου από την ευρεία βάση αρχηγού, στο πλευρό του οποίου είναι όλοι υποχρεωμένοι να σταθούν" ενώ
για τις δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάνη υποστήριξε ότι δεν διακρίνει αιχμές και πρόσθεσε:

«Και όλοι ήσαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην πρώτη γραμμή των
αγώνων. Δηλαδή, το ότι δεν ήταν η κα Μπακογιάννη το 2004 και ήταν δήμαρχος σημαίνει τίποτα; Ήταν και η ίδια στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων».

Οι κ. Σαμαράς και Ψωμιάδης μίλησαν απόψε σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ στην Αθήνα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι πήραμε μηνύματα και για το παρελθόν και για το μέλλον και στείλαμε ταυτόχρονα και εμείς και τα δικά μας.

Μιλώντας στις γυναίκες, ανέφερε πως η ψήφος στον Αντώνη Σαμαρά σημαίνει ενότητα και τόνισε ότι στόχος είναι να ξαναμπεί μπροστά η παράταξη, ενώ ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε συγγνώμη, αν και δεν είναι όπως είπε, πρωτοκλασσάτο στέλεχος γιατί δεν φώναζε όσο έπρεπε. Μίλησε για αλαζονικές συμπεριφορές υπουργών και στελεχών και έριξε "βολές" κατά μέσων ενημέρωσης που μιλούν για τρεις και όχι τέσσερις υποψηφιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...