Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ


Επίσκεψη στο νομό Δράμας πραγματοποίησε  ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Γιάννης Μαγκριώτης.Μαζί με τους Βουλευτές του νομού κ. Χρήστο Αηδόνη και κα.  Χαρά Κεφαλίδου, το νομάρχη Δράμας κ. Ευμοιρίδη Κώστα,  τον επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου  κ. Χριστόφορο Κορυφίδη  και τον Δήμαρχο Νευροκοπίου κ. Βασίλη Γιαννόπουλο,  επισκέφθηκαν τον Μεθοριακό Σταθμό της Εξοχής στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα Τόσο οι Βουλευτές, όσο και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα το έργο της παράκαμψης του Νευροκοπίου και της βελτίωσης του Οδικού Άξονα Εξοχή- Δράμα.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Δράμα παρουσία και των Διευθυντών των Τεχνικών Υπηρεσιών των Περιφερειών Αν. Μακεδονίας & Θράκης και  Κεντρικής Μακεδονίας όπως και του Προέδρου της Εγνατίας Α.Ε κ. Απόστολου Γούλα.
Στη σύσκεψη τονίστηκε η αναγκαιότητα κατασκευής του Άξονα Ε61, που συνδέει τους τρεις νομούς, Σέρρες- Δράμα- Καβάλα  και είναι τμήμα των διευρωπαϊκών δικτύων, όπως και η κατασκευή των  Οδικών  Αξόνων  Δράμα- Αμφίπολη  και Δράμα – Καβάλα.
 Στο τέλος της σύσκεψης ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:
«Ο νομός Δράμας ζει πάνω από μία δεκαετία συνεχούς οικονομικής και κοινωνικής υποχώρησης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί. Είναι από τους λίγους νομούς από τους οποίους δεν διέρχεται ο οριζόντιος άξονας της Εγνατίας, ούτε έχει κατασκευαστεί κάποιος άξονας που να συνδέει τη Δράμα  με την Εγνατία. Γι’ αυτό και η απομόνωση και η περιθωριοποίηση της Δράμας είναι ακόμα πιο μεγάλη.
Όπως έχουμε δεσμευτεί και την προηγούμενη περίοδο ως ΠΑΣΟΚ, περιοχές όπως ο νομός Δράμας, είναι στην απόλυτη προτεραιότητα του νέου αναπτυξιακού μας σχεδίου. Θα επιδιώξουμε τη γρήγορη ολοκλήρωση των μελετών που είναι σε εξέλιξη και θα προκηρύξουμε τις πρόσθετες μελέτες που απαιτούνται, για να αποκτήσουν το γρηγορότερο δυνατόν μελετητική ωριμότητα τα αναγκαία οδικά έργα του νομού. 
 Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, το μεγαλύτερο μέρος του ΕΣΠΑ έχει δεσμευτεί και η Δράμα είναι μέχρι τώρα εκτός των δεσμευμένων πόρων του ΕΣΠΑ. Μέσα από τον επανασχεδιασμό, είμαι βέβαιος, σε συνδυασμό με τους πόρους του ΠΔΕ, ότι  θα εξασφαλισθούν οι πόροι για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.
Μπορούμε μέσα στο 2010 να έχουμε το πρώτο εργοτάξιο στο νομό Δράμας, στο έργο της παράκαμψης του Νευροκοπίου. Στις αρχές του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί και η προκαταρτική μελέτη της Εγνατίας Α.Ε για την τελική χάραξη του Ε61.Είναι σημαντικό ότι υπάρχει σύμπνοια στους τοπικούς φορείς γύρω από αυτούς τους στόχους και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί οι προτάσεις για τις αναπτυξιακές υποδομές της Δράμας που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, είναι κοινές προτάσεις σήμερα όλων των Δραμινών και αποτελούν για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το βασικό σχέδιο πάνω στο οποίο θα προχωρήσουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...