ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΥΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ"

Το Πρώτο Θέμα «μπήκε» στο διαμέρισμα του μοντέλου με την κόκα



Το Πρώτο Θέμα «μπήκε» στο διαμέρισμα του μοντέλου με την κόκα

Των Δημήτρη Πώποτα – Αριας Καλύβα
Το προφίλ και το ρόλο του καθένα από τη «συμμορία της χλιδής» τόσο μέσα στην ομάδα, όσο και στον «κόσμο της παρανομίας» προσπαθούν να συνθέσουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού.  Η παρακολούθηση του 54χρονου «χημικού» μπορεί να οδήγησε στη σύλληψη του μοντέλου και δυο ακόμη ατόμων, όμως η εκτίμηση των αρχών είναι πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή από αρχικά είχε παρουσιαστεί… Μάλιστα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το διαμέρισμα του Ελληνικού στο οποίο έμενε η 32χρονη Μαριάννα Μπερερή με τον 24χρονο σύντροφο της Παντελή Θεοχάρη - που αποκαλύπτει το ΘΕΜΑ - δείχνουν τι ακριβώς παιζόταν πίσω από τα κλειστά παράθυρα του τρίτου ορόφου… Όπλα στα ντουλάπια με σφαίρες στη θαλάμη, παντού ίχνη ναρκωτικών, χάπια , κόκα, χασίς, χιλιάδες ευρώ και σύνεργα νόθευσης κοκαΐνης όπως ακριβώς τα είχε αφήσει η Μαριάννα Μπερερή και ο Παντελής Θεοχάρης κατεγράφησαν από τις φωτογραφικής μηχανές των «ράμπο» του Λιμενικού και μπήκαν στην ογκωδέστατη δικογραφία.

          Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση νέα στοιχεία στις έρευνες θα δώσουν τόσο το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών , όσο και η ηλεκτρονική επεξεργασία των e- mail  που έπαιρνε και έστελνε η Μαριάννα Μπερερή.  «Η 32χρονη κράταγε όλο το πελατολόγιο της συμμορίας, ο νεαρός φίλος της είχε το ρόλο του προστάτη και τσιλιαδόρου, ενώ ο 27χρονος Κώστας Παντέρας ήταν μεγάλο κεφάλι… Όσο για τον 54χρονο Γιώργος Σταματιάδη – τον επονομαζόμενο «χημικό» - ήταν ένα είδος μπαλαντέρ που επιλέχθηκε από την ομάδα για να κάνει τη βρώμικη δουλειά…» λέει αξιωματικός του Λιμενικού και προσθέτει «αξίζει να τονισθεί ότι στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν  σημειώσεις με όπλα που δεν χρησιμοποιούνται στον κόσμο των ποινικών και ερευνάται οι σχέσεις του με τον λεγόμενο χώρο των αντιεξουσιαστών και του αντάρτικου πόλεων». 

Τα ντοκουμέντα από το διαμέρισμα – στρατηγείο 
Μπορεί οι άνδρες του Λιμενικού να παρακολουθούσαν για πολλές ημέρες τους τέσσερις και το διαμέρισμα του Ελληνικού, όμως είναι βέβαιο ότι οι συλληφθέντες δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό. «Η κατάσταση του επικρατούσε μέσα στο σπίτι αποδεικνύει πως κυριολεκτικά πιάστηκαν στον ύπνο… Παντού υπήρχαν ναρκωτικά… Κοκαΐνη, ινδική κάνναβη, «σοκολάτα .Δεν πρόλαβαν ούτε τα σκυλιά να λύσουν προκειμένου να δυσκολέψουν την έφοδο μας.», χάπια…» λέει χαρακτηριστικά αξιωματικός και προσθέτει «μόνο κάποιες σημειώσεις προσπάθησαν να καταστρέψουν χωρίς επιτυχία…».

          Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγα μόλις  λεπτά μετά την έφοδο των Λιμενικών όλα μέσα στο διαμέρισμα δείχνουν πως πρόκειται για καβάτζα και εργαστήριο νόθευσης κοκαΐνης. Κούπες με ίχνη λευκής σκόνης, συρτάρια μέσα στα οποία είχαν «πετάξει» τα χαρτονομίσματα με τα οποία ρουφούσαν την κόκα, χάπια, χασίς και αυτοσχέδια τσιγάρα… Όμως το εντυπωσιακό και ενδεικτικό της οργάνωσης που είχε η συγκεκριμένη συμμορία ήταν το γεγονός πως μέσα στην κουζίνα και πάνω στα ράφια με τα τρόφιμα βρέθηκαν δυο πιστόλια…. «το ένα είναι τύπου zastava των εννέα χιλιοστών και το άλλο ένα 22αρι ουγγρικής προέλευσης. Όχι μόνο είχαν γεμιστήρες αλλά και σφαίρες στη θαλάμη… Έτοιμα προς χρήση δηλαδή» τονίζει άνδρας του Λιμενικού και προσθέτει «σ΄ ένα μικρό  χρηματοκιβώτιο  βρέθηκαν περισσότερα από 30.000 ευρώ σε πεντακοσάρια και ένα κουτί με σφαίρες».

          Το γεγονός ότι υπήρχαν παντού ίχνη ναρκωτικών δείχνει  - σύμφωνα με τις αρχές δυο πράγματα: Πρώτον ότι μέσα στο διαμέρισμα γινόταν χρήση (κάτι που παραδέχθηκαν  οι συλληφθέντες) και δεύτερον ότι ουσιαστικά είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καθώς βρέθηκαν και σύνεργα που χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό.
 
Ψάχνουν άκρες με αντιεξουσιαστές
Οι αξιωματικοί του Λιμενικού από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων, αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν σε νέους δρόμους… «Κομβικό σημείο είναι ο 54χρονος χημικός. Οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες που έχουμε λένε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος (αποφυλακίστηκε πριν έξι μήνες) κατάφερε μέσα από τη φυλακή να αναπτύξει στενές σχέσεις με μεγάλα κεφάλια του υπόκοσμου. Είχε τις άκρες και προφανώς γι αυτό το σκοπό χρησιμοποιήθηκε» τονίζει πηγή του υπουργείο ¨Προστασίας του Πολίτη» και προσθέτει «μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα της σύλληψης, βρέθηκαν φυλλάδια και λεπτομερείς σημειώσεις για βαριά όπλα που δεν χρησιμοποιούνται από τους λεγόμενους «ποινικούς». Ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε  πιθανές διασυνδέσεις με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.  Έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες». Αν τελικά προκύψουν στοιχεία για τέτοιου είδους υπόγειες διασυνδέσεις τότε η υπόθεση αποκτά αυτομάτως εξαιρετικό ενδιαφέρον. Βέβαια η Ασφάλεια του Λιμενικού είναι πεπεισμένη πως το συγκεκριμένο κύκλωμα διαδραμάτιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της σόου μπιζ…. Σε ότι αφορά βέβαια στο κομμάτι τις διακίνησης κοκαΐνης. 

          Για την 32χρονη Μαριάννα Μπερερή, οι άρχες υποστηρίζουν πως κρατούσε όλο το πελατολόγιο της ομάδας. Το γεγονός ότι προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο (υπήρξε για χρόνια μοντέλο) και είχε γνωριμίες και επαφές με ανθρώπους της διασκέδασης και της κοσμικής Αθήνας έκανε πολύ εύκολο το έργο της. Οι σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι είναι κωδικοποιημένες και δεν αναφέρουν ονόματα. Όμως ο αξιωματικοί προσπαθούν συνδυάζοντας τους αριθμούς τηλεφώνων και τις κλήσεις που έγιναν, τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έστελνε και έπαιρνε η 32χρονη (έχουν σβηστεί, ωστόσο ο σκληρός δίσκος έχει μεταφερθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  προκειμένου να ανασυρθούν), αλλά και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους να φτάσουν και στους πελάτες του κυκλώματος…   










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...