Η κλήρωση αποτελεί πρόκληση κυρίως για Ρεχάγκελ



Γιώργος Αρκουλής
Συναγερμός παρατηρήθηκε στα διάφορα επιτελεία της ΕΠΟ, με το που έγινε γνωστή η δυσκολότερη κλήρωση (που έπαιζε ως σενάριο κατά 25%) για την εθνική μας ομάδα των ανδρών. Όπως γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες δηλώσεις των στελεχών, η Ουκρανία θεωρείται ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος που μπορεί να μας αχρηστέψει την προοπτική της συμμετοχής στο ΠΚ της Ν. Αφρικής και να το δούμε.

Κατ’ αρχήν, τα τελευταία τρία χρόνια η Ουκρανία βρίσκεται σε άνοδο, στοιχείο που επιβεβαιώνεται από την σούπερ επιτυχία της Σαχτάρ Ντόνετσκ να κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ταυτόχρονα οι τρεις χαρισματικοί διεθνείς, δηλαδή ο άλλοτε κορυφαίος Ευρωπαίος κυνηγός Αντρέι Σεφτσένκο, ο πρώτος σκόρερ πέρυσι στο γερμανικό πρωτάθλημα Αντρέ Βορονίν και ο εξαιρετικά έμπειρος σέντερ μπακ Τίμοτσιουκ, αποτελούν τα «κλειδιά» στην συνολική προσπάθεια και σε αυτούς θα στηριχθεί το διπλό εγχείρημα πρόκρισης.

Μη ξεχνάμε: οι Ουκρανοί, έχουν μπροστά τους ένα επιπλέον στοίχημα, αφού θα συνδιοργανώσουν το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (του 2012) και θα θελήσουν να το κερδίσουν. Που σημαίνει ότι θα κυνηγήσουν πάση θυσία την επιτυχία, ώστε να βρεθούν στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Κάτι ξέρει συνεπώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ Πιλάβιος, όταν υποδεχόμενος το αποτέλεσμα της κλήρωσης ζήτησε πάση θυσία συμπαράσταση του κοινού στον πρώτο αγώνα της 14ης Νοεμβρίου. Ως ψυχρός Γερμανός, αντίθετα, ο Ρεχάγκελ αντιμετώπισε με ψυχραιμία την είδηση, εκτιμώντας 50-50% για κάθε ομάδα. Εντούτοις, ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι το καλοκαίρι του 2005 η Ουκρανία μας νίκησε 1-0 στο «Καραϊσκάκη», και θα είχαμε ταπεινωθεί (όπως τώρα με Ελβετία), αν ο χαρισματικός Βασίλης Τσιάρτας δεν ισοφάριζε σε 1-1 στην ρεβάνς, ελάχιστα πριν λήξει η αναμέτρηση σε ένα γήπεδο - ψυγείο…

Οι δηλώσεις Φύσσα «πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα» κλπ, άνευ σημασίας.
ΠΗΓΗ: WWW.ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...