Το ποδόσφαιρο κάνει καλό στις γυναίκες




Για τις περισσότερες γυναίκες η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο είναι κάτι εντελώς βαρετό… για την υγεία τους όμως αποτελεί κάτι ιδιαιτέρως ευεργετικό. Αυτό έδειξε έρευνα του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης η οποία διήρκησε δύο χρόνια.

Στη μελέτη συμμετείχαν 100 γυναίκες που βρίσκονταν πριν την εμμηνόπαυση και οι οποίες δεν αθλούνταν. Οι εθελόντριες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: σε όσες έπαιζαν ποδόσφαιρο, σε όσες έτρεχαν και στην ομάδα ελέγχου. Η ενασχόληση των γυναικών με το κατεξοχήν ανδρικό άθλημα αποδείχτηκε ότι έχει τα περισσότερα οφέλη στην υγεία τους. Οι γυναίκες αυτές παρουσίασαν βελτίωση στην αντοχή και την ταχύτητα, είχαν αυξημένη μυϊκή μάζα και εμφάνιζαν μεγαλύτερη κατανάλωση οξυγόνου με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Επιπρόσθετα, βρέθηκε ότι οι εθελόντριες που έπαιζαν ποδόσφαιρο συνέχισαν να ασχολούνται με το άθλημα σε αντίθεση με όσες έτρεχαν, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό σταμάτησαν να γυμνάζονται. Τα αποτελέσματα της μελέτης πρόκειται να δημοσιευθούν στο προσεχές τεύχος του επιστημονικού εντύπου Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...